Antena Căutare

Clubul în care chemarea musulmană la rugăciune a devenit "hit"! Indrăzneala DJ-ului nu a rămas nepedepsită

Un club de noapte din Tunisia a fost închis după apariţia în presa locală a unei înregistrări video ce prezintă un DJ care a difuzat un remix muzical al tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, au anunţat oficialii din această ţară, citaţi de BBC.com.

Un club de noapte din Tunisia a fost închis după apariţia în presa locală a unei înregistrări video ce prezintă un DJ care a difuzat un remix muzical al tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, au anunţat oficialii din această ţară, citaţi de BBC.com.

Înregistrarea video, distribuită duminică seară pe internet, realizată într-un club de noapte care a participat la Orbit Festival din Nabeul, un oraş din nord-estul Tunisiei, a generat un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Mnaouar Ouertani, guvernatorul din Nabeul, a spus că acel club ”va rămâne închis” până la notificări ulterioare din partea autorităţilor, scrie new.ro.

O anchetă generată de acest incident este în curs de desfăşurare. Înregistrările video îi arată pe petrecăreţii tunisieni dansând, vineri seară, pe muzica difuzată de doi DJ europeni într-un club din populara staţiune estivală Hammamet. Muzica difuzată a inclus o versiune dance a tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, un ritual religios pe care musulmanii îl efectuează de cinci ori pe zi.

Managerul clubului a fost reţinut ”pentru încălcarea bunelor moravuri şi pentru ultraj public adus normelor de decenţă”, adăugând că o anchetă este în derulare.

”Nu vom permite atacuri împotriva sentimentelor religioase şi a sacralităţii”, a declarat Mnaouar Ouertani.

Luni, organizatorii Festivalului Orbit au prezentat scuze publice prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a evenimentului, însă au refuzat să îşi asume responsabilitatea pentru difuzarea unei muzici ofensatoare.

”DJ-ul nu şi-a dat seama că ar putea să ofenseze publicul dintr-o ţară musulmană precum a noastră”, au declarat organizatorii festivalului.

DJ-ul Dax J, care a difuzat acel remix controversat, şi-a cerut, ulterior, ”scuze sincere în faţa oricărei persoane care s-a simţit ofensată de muzica difuzată, vineri, la Festivalul Orbit din Tunisia”.

Papa Francisc, în pericol de moarte! În 2015, un adolescent american a vrut să-l ucidă, în numele grupării Stat Islamic... Reacție tranșantă a Kremlinului: ”Atentatul de la metroul din Sankt-Petersburg, o "provocare" lansată la adres...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x