Antena Căutare

Situația dramatică a copiilor din Siria, afectați de război: ,,Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai..."

Potrivit raportului ,,Răni Invizibile'' al Organizației ,,Salvați Copiii'', situația copiilor în zonele foarte sărace ale lumii este devastatoare.

Mărturii cutremurătoare din infern. Copiii din Siria își doresc doar ,,să ajungă în Rai și să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald. Ei trăiesc cu speranța că vor fi țintiți de lunetiști pentru a ajunge la spital și poate că așa vor scăpa din orașul bombardat

Potrivit raportului ,,Răni Invizibile'' al Organizației ,,Salvați Copiii'', situația copiilor în zonele foarte sărace și afectate de războaie este devastatoare. În acest raport sunt descriși cei șase ani de război în Siria, povestiți de copii.

Copii a căror existență este o adevărată dramă

5.8 milioane de copii din Siria trăiesc zilnic bombardamente într-o Siria nerecunoscută, complet anihilată. Printre acestea, cel puțin 3 milioane de copii nu știu nimic altceva decât bombardamente și dezastre, iar consecințele la nivel psihologic sunt devastatoare.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit acestui raport, 85% din populația siriană trăiește în sărăcie și 4,6 milioane de persoane locuiesc în zone asediate sau greu accesibile.

6,3 milioane de persoane sunt strămutate și 4,9 milioane, inclusiv 2,3 milioane de copii sunt refugiați în alte țări.

Copiii nu zâmbesc niciodată, au chipurile triste, iar durerea care o provoacă războiul în inimile lor este inexplicabilă și inacceptabilă. Doi din trei copii spun că au pierdut un membru al familiei, și-au pierdut casele sau au fost răniți cel puțin o dată în timpul bombardamentelor.

”Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai și, astfel, să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald. Ei trăiesc cu speranța de a fi loviți de lunetiști pentru a ajunge la spital și poate că poate că așa vor scăpa din orașul asediat.

Sunt copii rămași orfani din cauza războiului, care pentru o farfurie de mâncare se alătură grupurilor armate “, afirmă Valerio Neri, directorul general al Salvați Copiii din Italia.

Micuții trăiesc cu oroarea bombardamentelor în orice moment. Zgomotul produs de avioane sau de uși trântite de vânt îi sperie într-atât de tare încât îl asociază cu detonarea unor bombe. Psihicul lor este la pământ, iar speranța unei vieți liniștite este inexistentă.

Copiii nu au copilărie

Fetițele sunt obligate de părinți să se căsătorească pentru a avea o viață mai bună. De cele mai multe ori sunt date cu forța familiilor mai înstărite, însă acest lucru le aduce gânduri de sinucidere.

“Acești copii au pierdut pe cei dragi, nu pot merge la școală și trebuie să găsească la modalitățile de a supraviețui devenind brusc adulți pentru a scăpa de sărăcie. Mulți oameni merg la muncă în piețe, cum ar fi vânzătorii de stradă, pentru a ajuta membrii familiei răniți de bombe și care nu mai pot obține o sursă de venit “

„Expunerea continuă la evenimentele traumatice și experiențelor adverse au condus majoritatea copiilor sirieni să trăască într-un stres toxic, cu consecințe grave asupra stării lor de sănătate mentală și fizică, care pot dăuna grav dezvoltării lor, spune Valerio Neri.
Sursă: www.secretulcunoasterii.ro

Ultimă oră! Locomotiva unui tren a explodat la sosirea în gară! Cel puțin 20 de persoane au murit în Cairo. „Sunt cadavr... Ce făcuse cu puțin timp înainte bărbatul care a murit cu bebelușul de opt luni în brațe: "Cel mic tremura de frig p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x