În Iowa, fermierul Al Van Beek nu a mai avut unde să-şi livreze porcii pentru a face loc celor 7.500 de purcei care urmau să se nască la ferma sa de reproducere. Criza l-a obligat să ia o decizie dificilă: a ordonat angajaţilor săi să facă injecţii scroafelor gestante, pentru a avorta purceii.
Fermierii ucid animalele pentru că nu le pot hrăni
Van Beek şi alţi fermieri spun că nu au de ales decât să distrugă animalele, deoarece nu au spaţiu pentru a-şi adăposti animalele şi nici banii necesari pentru a le hrăni.
Cele mai mari companii producătoare de carne din lume – între care Smithfield Foods, Cargill, JBS USA şi Tyson Foods - au oprit în aprilie operaţiunile la aproximativ 20 de abatoare şi fabrici de prelucrare a cărnii din America de Nord, după îmbolnăvirea cu noul coronavirus a unor angajaţi, provocând temeri legate de apariţia unui deficit de carne la nivel global.
Purceii lui Van Beek sunt victime ale unei crize extinse în industria alimentară, care a început cu închiderea în masă a restaurantelor, măsură care îi obligă pe fermieri şi procesatori să distrugă totul, de la lapte şi salată verde la animale.
Milioane de porci, pui şi bovine vor fi eutanasiaţi din cauza închiderii de abatoare
Milioane de porci, pui şi bovine vor fi eutanasiaţi din cauza închiderii de abatoare, ceea ce va limita aprovizionarea magazinelor, a declarat John Tyson, preşedintele celui mai mare furnizor de carne din SUA, Tyson Foods.
Sectorul carnii de porc este afectat în mod special, producţia zilnică fiind redusă cu aproximativ o treime. Spre deosebire de bovine, care pot fi scoase la păşune, porcii din SUA sunt îngrăşaţi pentru sacrificare în clădiri cu temperatură controlată. Dacă sunt adăpostiţi prea mult timp, pot deveni prea mari şi se pot răni. Hambarele trebuie golite, porci adulţi fiind trimişi la sacrificare înainte de sosirea purceilor de la scroafele insemninate chiar înainte de declanşarea pandemiei.
”Nu avem unde să mergem cu porcii”, a spus Van Beek, care a deplâns risipa de carne.
În Minnesota, fermierii Kerry şi Barb Mergen au solicitat firmei Daybreak Foods Inc să eutanasieze 61.000 de găini ouătoare, la începutul acestei luni.
În timp ce Statele Unite se confruntă cu o posibilă penurie de alimente, iar supermarketurile şi băncile de alimente se luptă pentru a răspunde cererii, sacrificările forţate sunt din ce în ce mai răspândite în toată ţara, potrivit economiştilor din sectorul agricol, fermelor şi parlamentarilor federali.
Sursa : news.ro
Căpitanul Tom Moore, care a strâns aproximativ 30 de milioane de lire sterline pentru NHS, avansat în grad de colonel la... Spania înregistrează 268 de morţi din cauza covid-19, cel mai mic bilanţ de aproape şase săptămâni; bilanţul creşte la 2...