Dr. Zhong Nanshan consideră că pandemia va fi controlată în iunie, dacă lumea va aplica măsuri draconice.
După șapte săptămâni de paralizare a țării și blocarea a 1,4 miliarde de persoane în casele lor, China consideră deja că epidemia de coronavirus, care a izbucnit în ianuarie la Wuhan, este controlată.
La doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie, din cauza răspândirii sale globale, țara de unde a luat naștere virusul, vede lumina de la capătul tunelului.
"În general, vârful epidemiei a trecut pentru China", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, Mi Feng.
Cazurile zilnice au scăzut, miercuri au fost înregistrate doar 15 victime ale COVID-19.
Pentru prima dată de la izbucnirea focarului în acel oraș, care a rămas în carantină din 23 ianuarie, creșterea cazurilor este cu doar o cifră, potrivit agenției de știri Xinhua.
Joi au fost opt cazuri noi, trei dintre ele importate și șapte decese. În luna februarie, cazurile zilnice ajungeau la sute sau mii, iar spitale nu mai făceau față așa cum se întâmplă deja în Coreea de Sud, Italia și Spania.
Creșterea a ajuns la 15.000 de pacienți într-o singură zi, pe 12 februarie, din cauza includerii diagnosticelor folosind un scaner pulmonar, un criteriu care a fost ulterior retras.
După aproape două luni de „război total” împotriva coronavirusului, epidemia s-a limitat la Hubei, care este încă închis, dar unde unele restricții au fost deja ridicate.
"Dacă lumea aplică aceste măsuri draconice, pandemia va fi controlată până în iunie ", estimează dr. Zhong Nanshan, potrivit presei chineze.
Conform cifrelor oficiale, pneumonia Covid-19 a afectat peste 80.000 de pacienți, dintre care 3.176 au murit. 64.100 (80 la sută dintre cei infectați) au fost deja externați, mai mult de jumătate din Wuhan, iar unii sunt încă în centrele de carantină din cauză că a recidivat.
Deși aproape 13.500 de pacienți sunt încă spitalizați, dintre care 4.000 sunt mai grav, China se gândește deja la următoarea sa luptă: recuperarea economiei grav afectate și revenirea la normalitate.
În America Latină și Peru, s-au suspendat evenimentele la care participă mai mult de 300 de persoane. În Venezuela s-au suspendat toate zborurile, timp de o lună. De asemenea, Columbia consolidează supravegherea celor care au intrat în țară și interzice debarcarea pasagerilor de pe vasele de croazieră.
Norvegia a luat cele mai dure măsuri „pe timp de pace”, pentru limitarea epidemiei de coronavirus
24 de oameni s-au lăsat infectați cu coronavirus, pentru o sumă impresionantă de bani! Cum arată clinica în care sunt tr... Londra consideră ”proporţionate” atacurile aeriene americane ca represalii în Irak...