Antena Căutare

CUTREMURĂTOR: Fukushima, atacată de MISTREȚII RADIOACTIVI. Sunt mii si NIMENI nu îi poate opri!

Dezastrul de la Fukushima a avut loc în 2011, în Japonia, în urma unui tsunami declanşat de cutremur. De atunci locul a rămas neatins atât de oameni cât și de animale sau insecte.

Dezastrul de la Fukushima a avut loc în 2011, în Japonia, în urma unui tsunami declanşat de cutremur. De atunci locul a rămas neatins atât de oameni cât și de animale sau insecte.

Acum, însă, mii de mistreţi au invadat zona evacuată din jurul centralei nucleare de la Fukushima Daiichi. Aceștia distrug tot ce prind, provocând mai mult de 900.000 de dolari (98 milioane de ¥ ) daună pentru fermierii locali.

Dăcă, până acum, populaţia de misteţi era ţinută sub control de vânătorii din zonă, de această dată, însă, aceștia nu se mai pot apropia de ei, din cauza plantelor și animalelor mici contaminate, pe care animalele le consumă.

Articolul continuă după reclamă

Carnea de porc, inclusiv carnea de mistreţ, pare să fie "cea mai populară carne a naţiunii", dar problema este că aceşti mistreţi sălbatici au fost contaminaţi cu cesiu 137, o substanţă radioactivă.

"Mistreţii şi ratonii au fost cei care au profitat de zona de evacuare, intrând în casele goale din zonele afectate de dezastru, şi utilizând aceste locuri pentru reproducere sau pe post de vizuini", afirmă profesorul de ecologie Okuda Keitokunin, de la Institutul Radioactivităţii Mediului a Universităţii Fukushima.

Astfel, înmulțirea mistreţilor din zonele afectate nu poate fi controlată. Până acum, rata a crescut cu 300 %. Astfel, există un raport de 3.000 la 13.000 de indivizi. Din această cauză, animalele merg spre fermele din apropiere, unde distrug recoltele şi provoacă daune majore fermierilor.

Autoritățile, depășite de mistreţii radioactivi

"Aceste animale nu sunt potrivite pentru consumul uman, fapt care prezintă o altă problemă: vânători pot încerca să reducă populaţia, dar ei trebuie să facă ceva cu corpurile lor. Iar potrivit profesorului Billy Higginbotham, de la Texas A & M Fauna Sălbatică şi Pescuit, dimensiunea medie a unui vier de sex masculin este de aproximativ 90 kg.

Având în vedere această medie, în cazul în care vor fi ucişi 13.000 de mistreţi, vânătorii se vor confrunta cu o problemă serioasă: ce să facă cu 1.170. 000 kg de carne potenţial periculoasă", notează Travis Andrews, pentru The Washington Post.

Vânătorii au depozitat corpurile câtorva mistreţi radioactivi în trei gropi speciale din oraşul apropiat Nihonmatsu, dar acestea nu sunt suficient de mari pentru a deţine atât de multe corpuri.

"Mai devreme sau mai târziu, oamenii vor cere să facem ceva ca ei să-şi ia terenurile înapoi şi să le poată prelucra", afirmă Tsuneo Saito, un vânător local de mistreţi.

Singura soluție ar reprezenta-o incinerarea corpurilor radioactive. Însă,carnea contaminată nu poate fi pur şi simplu arsă. Materialele contaminate ar trebui filtrate, printr-un mecanism special. Astfel, acestea nu ar mai fi răspândite peste uscat, prin intermediul particulelor de fum.

Se pare că o asemenea facilitate există în oraşul Soma din apropiere, dar acesta "nu se poate ocupa decât de doar trei mistreţi pe zi (ceea ce înseamnă 21 de cadavre pe săptămână, ceea ce permite doar 1.092 în fiecare an) capacitate insuficientă pentru 13.000", afirmă Travis Andrews.

Cernobîl și Fukushima, lumea animalelor sălbatice

Deși crizele nucleare reprezintă adevărate tragedii pentru oameni, daune multiple, mai multe specii de animale sălbatice au reușit să reziste în acele locuri contaminate. Totuși ar trebuie să ne îngrijoreze un aspect foarte importat: creșterea populaţiilor de elani, cerbi, lupi, urşi, râşi şi vieri, în aceste decenii, mai ales în zona contaminată de la Cernobâl, după criza devastatoare nucleară din 26 aprilie 1986 .

"Că viaţa sălbatică a început să crească atunci când oamenii au abandonat zona în 1986, nu este o veste cutremurătoare, dar surprinzator este că viaţa a fost capabilă să crească chiar şi într-o zonă care este printre cele mai radioactiv contaminate din lume", a declarat expertul în radio-ecologie Tom Hinton, de la Universitatea Fukushima.

Zona dezastrului de la Fukushima

Și cum nu ar fi fost destul, pe lângă problema mistreţilor radioactivi, autorităţile locale din Fukushima se confruntă cu o mare cantitate de apă contaminată, ce se scurge în continuare din centrala electrica. Momentan, nimeni nu are o soluție pentru eliminarea tritiului radioactiv din aceasta.

Interdicţie ISTORICĂ! Copiii chinezi nu au voie să mai participe la emisiuni de "reality show"... Atenționare pentru români! Cât de sigur este locul unde te vei duce în vacanță?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x