Antena Căutare

Delta Dunarii, in pericol. Un rezervor cu deseuri toxice din Ucraina ar putea provoca un dezastru ecologic

O adevarata bomba ecologica sta sa explodeze in regiunea Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei. Oficiali moldoveni din Ministerul Ecologiei si Mediului au tras un semnal de alarma cu privire la un rezervor cu deseuri toxice, care se afla intr-o stare precara. Potrivit acestora, peretii rezervorului au nevoie de o consolidare urgenta, altfel 2 milioane de tone de reziduuri toxice ar putea ajunge in Nistru si, de acolo, in partea romana a Deltei Dunarii.

"Rezervorul constituie o problema mai veche. De mai multi ani purtam negocieri cu partea ucraineana, dar fara niciun rezultat concret. Cu toate acestea, partenerii nostri ucraineni ar trebui sa inteleaga ca daca nu pot rezolva problema singuri atunci sa ceara ajutor", a afirmat ministrul moldovean pentru mediu Gheorghe Salaru, potrivit Ria Novosti, citata de Agerpres.

Aurelia Grigoroiu, Avocatul Poporului din Republica Moldova, a spus ca aproximativ 2 milioane de tone de deseuri toxice ar putea sa se scurga in Nistru, provocand un dezastru ecologic. In cazul unui astfel de scenariu, Republica Moldova ar fi prima tara afectata. Regiuni intregi, inclusiv Chisinaul, ar putea ramane fara apa.

Expertii moldoveni sustin ca, in cazul in care nu se vor lua masuri, intregul ecosistem din zona ar putea fi afectat.

Aproximativ 80% din cantitatea de apa potabila a Republicii Moldova provine din Nistru si Prut.

foto: blog.perfect-tour.com

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen... China a trimis sase nave langa un arhipelag japonez, pentru a "supraveghea aplicarea legii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x