„Ați spus că ați rămas fără COVID-19? Stați liniștiți, vi-l dăm noi înapoi!”. Doi hoţi români au readus virusul în Islanda! Românii stabiliți acolo, revoltați! VIDEO

Doi hoţi români au readus noul coronavirus (COVID-19) în Islanda, care anunțase că a scăpat de epidemie. Bărbații, asimptomatici, au fost depistați pozitiv, după o serie de jafuri la magazine.

Comunitatea de români din Islanda se teme acum că infractorii le-au pătat imaginea construită în ani de convieţuire.

Cei doi hoți români, purtători de coronavirus, au ajuns în Islanda pe 8 iunie și au fost arestați pe 12 iunie.

Românii care au revoltat Islanda au ajuns pe insulă cu o cursă din Marea Britanie. Făcând parte dintr-un grup de șase persoane, ei au declarat o adresă de domiciliu falsă la care urmau să stea în carantină 14 zile. Tot ei s-au şi demascat.

La patru zile distanţă, trei au fost arestaţi, suspectaţi pentru mai multe jafuri din magazine. Alţi trei au fost prinşi după două zile de căutări şi o campanie media la nivel naţional. Ţara nu mai avea cazuri active de coronavirus, aşa că românii erau consideraţi periculoşi.

„Nu sunt cooperanţi să împărtășească informații despre călătoriile lor, pe unde au umblat. Există anumite indicii că aceste persoane sunt conectate, dar vom lăsa ancheta sa dezvăluie dacă e așa”, a spus polițistul Oddur Árnason.

„Au fost nevoiţi să cheme personal din concediu. A repornit tot acest proces de carantinare, de depistare. Centrul de carantină a fost închis şi redeschis din nou”, a spus Mirabela Blaga, româncă stabilită în Islanda.

Cea mai mare insultă adusă Islandei a fost că poliţiştii au avut de suferit de pe urma românilor. În Islanda, oamenii legii beneficiază de un statut deosebit. Sunt eroi naţionali.

„Poliţişti de la cercetări care cercetau acest caz sunt acum în carantină, printre care şi eu!”, a mai spus Mirabela Blaga, româncă stabilită în Islanda.

Câți români sunt stabiliți în Islanda

O mie cinci sute de români sunt stabiliţi în Islanda. Profesori universitari, avocaţi, manageri sau traducători. Oamenii se tem acum că acest episod le va strica imaginea în rândul islandezilor. 14 români bănuiţi că fac parte din aceeaşi bandă de hoţi au fost arestaţi, în total, în ultimele zile.

„Românii au adus noul val de coronavirus”. Declarațiile șocante ale unui oficial german, după apariția mai multor focare de COVID-19

Cu o populaţie de 350 de mii de oameni, Islanda atrage anual de două ori mai mulţi turişti decât populaţia sa. Anul acesta, autorităţi şi cetăţenii deopotrivă au făcut tot posibilul să menţină nepătată eticheta de destinaţie de top a ţării.

Citește și
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
colaj de fotografii cua ndreea si radu la mireasa
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mai multe articole

Testările pentru coronavirus au început din februarie, chiar înainte ca în Islanda să se înregistreze primul caz. Nicio altă ţară nu a făcut mai multe teste pe cap de locuitor în lume. Până în luna mai, ţara a înregistrat o mie 800 de cazuri şi 10 decese.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri