Antena Căutare

Economii pe sanatatea bolnavilor in Ungaria: Medicamente mai scumpe si mai slabe pentru diabetici

Cu aproximativ o luna inainte sa intre in vigoare, o lege controversata provoaca dezbateri aprinse in Ungaria.

Ca sa reduca cheltuielile din domeniul sanatatii, guvernul de la Budapesta a decis sa ii pedepseasca pe diabeticii care incalca tratamentul.

Oamenii nu vor mai primi cele mai eficiente medicamente si vor plati mai mult pentru cele mai slabeCa sa nu cada in capcana intinsa de autoritati, bolnavii trebuie sa respecte la sange schema de tratament.

Nu vor mai fi trecute cu vederea absentele de la controale, micile incalcari ale regimului alimentar si nici "scaparile" in administrarea medicamentelor.

Diabeticii vor fi fi testati la 3 luni pentru verificarea consumului de carbohidrati. Daca nivelul de glucoza depaseste limitele admise de doua ori intr-un an, vor fi trecuti pe lista neagra. Vor primi medicamente mai putin eficiente si cu efecte secundare mai grave. Totul la un pret mai mare. Medicii avertizeaza insa ca o masura atat de drastica ar putea avea consecinte grave.

Persoanele afectate de o forma severa de diabet si minorii vor fi iertati, totusi, de noile reglementari. Aproximativ 500 de mii de persoane sufera de diabet in Ungaria.




drmcdougall.com

Reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, anulata... VIDEO! Georgia isi muta Parlamentul intr-un nou sediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x