Antena Căutare

Fara prejudecati: Casatoriile intre homosexuali, legalizate in Portugalia

Casatoriile intre persoanele de acelasi sex au fost legalizate de presedintele portughez, Anibal Cavaco Silva. Acesta a promulgat luni o lege care autorizeaza casatoriile intre homosexuali, iar legea urmeaza sa intre in vigoare in urmatoarele zile.

"Am decis sa promulg azi (luni) legea care autorizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex", a declarat Cavaco Silva.

Textul legii promulgate de presedinte a fost adoptat in februarie de majoritatea de stanga din Parlament. Definitia casatoriei din codul civil a fost astfel schimbata, fiind eliminata referirea la "sex diferit".

Presedintele Portugaliei a mai precizat ca "in lume nu exista decat sapte tari unde uniunea intre persoane de acelasi sex este denumita casatorie".

Noua lege exclude, insa, explicit dreptul cuplurilor homosexuale casatorite de a adopta copii. Decizia autoritatilor portugheze vine la numai doua zile dupa vizita Papei Benedict al XVI-lea care considera casatoriile homosexuale "insidioase si periculoase".

Posibil atentat la CM din Africa de Sud dejucat de fortele irakiene de securitate... "Shreq", condamnat la 5 ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x