Antena Căutare

Protest cu lapte in fata Parlamentului European! Fermierii se plang ca preturile au scazut dramatic

Au curs rauri de lapte, ieri, in fata Parlamentului European din Bruxelles. N-a fost insa si miere. Fermierii europeni au varsat laptele pe jos, in semn de protest fata de scaderea preturilor oferite de marii procesatori.

Zeci de fermieri si-au scos tractoarele din hambare si au defilat cu ele prin fata cladirii Parlamentului European din Bruxelles. Nu s-au oprit, insa, aici. Protestatarii au varsat zeci de litri de lapte pe jos.

Au incercat astfel sa-i convinga pe oficialii europeni sa ia in considerare posibilitatea crearii unei agentii care sa pastreze un echilibru intre cererea si oferta de lapte. Fermierii se plang ca vor ajunge la sapa de lemn daca pretul laptelui va continua sa scada din cauza supraproductiei.

“Daca pretul laptelui cade sub costul de productie, va urma un moment critic pentru cetatenii Europei si pentru fermieri. Daca nu vor fi conturate programe la nivel european, Europa nu se va putea sustine in viitor”, a spus unul dintre protestatari.

Analistii sunt de parere ca revendicarile fermierilor ar putea fi trecute cu vederea la Bruxelles, pentru ca liderii Uniunii Europene au un obiectiv mult mai important de indeplinit. Trebuie sa readuca economia europeana pe plus.


Fratele lui Barack Obama traieste in conditii modeste, in Kenya... Rusia trimite nave de atac in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x