Antena Căutare

Grecia si Turcia afectate de puternice incendii de vegetatie

Dupa Rusia, si Grecia si Turcia se confrunta cu incendiile de vegetatie. Sute de pompieri se lupta cu flacarile zi de zi. Vantul puternic face, insa, ca eforturile oamenilor sa fie zadarnice.

Imaginile surprinse pe insula greceasca Evia par desprinse dintr-un film de groaza. Flacarile, combinate cu vantul de pana la 70 de kilometri pe ora, au facut ca incendiul sa se extinda cu repeziciune. In zona au fost trimisi 100 de pompieri si 34 de masini speciale. Mai multe case au fost distruse iar flacarile amenintau un cartier de blocuri de pe insula.

Oficialii au incercat sa trimita in zona elicoptere si avioane pentru stingerea incendiilor dar aparatele de zbor nu au putut decola din cauza vijeliei. In cele din urma, cand focul a ajuns la cateva zeci de metri de locuinte, directia vantului s-a schimbat iar flacarile nu au mai ajuns in zonele intens populate.

Incendii si in Turcia. Zeci de oameni au fost evacuati de urgenta din cauza unui foc puternic izbucnit in padurile din estul tarii. Localnicii au fost adapostiti in orasele vecine. Ei au fost, insa, nevoiti sa-si lase totul in casele amenintate de flacari. 500 de pompieri, sustinuti de 12 avioane si elicoptere, au fost mobilizati impotriva focului, care s-a propagat sub efectul vantului puternic.

Bucurie in Chile. Minerii blocati de 18 zile in subteran sunt in viata... SUA: O fetita de 3 ani si-a salvat tatal de la moarte alertand pompierii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x