Hamid Karzai, presedintele afgan: „Daca ar fi razboi intre Pakistan si SUA, ne-am alia cu Pakistan”

Afganistan s-ar alia cu Pakistan, in cazul unui conflict armat cu Statele Unite, a declarat presedintele afgan, Hamid Karzai, intr-un interviu pentru postul TV pakistanez Geo.

„Doamne fereste, daca vreodata va fi razboi intre Pakistan si America, Afganistan se va alia cu Pakistan. Daca Pakistan este atacat si poporul pakistanez va avea nevoie de ajutorul nostru, vom fi acolo pentru voi", a perorat Karzai, citat de Reuters.

Agentia de presa remarca faptul ca declaratia este in contradictie cu recentele tensiuni dintre Afganistan si Pakistan, Kabul-ul denuntand implicarea Islamabad-ului in asasinarea emisarului de pace Burhanuddin Rabbani, fost presedinte al Afganistanului, in urma unui atentat sinucigas, la data de 20 septembrie 2011.

Declaratia lui Karzai vine pe fondul racirii relatiilor americano-pakistaneze, incepand cu operatiunea in urma careia a fost ucis Osama bin Laden, fostul lider al Qaida.

Tensiunile au escaladat dupa ce Washington-ul a acuzat regimul de la Islamabad ca ii protejeaza pe membrii retelei Haqqani. Dupa aceste acuze, Pakistan l-a eliberat pe Amin al Haq, bodyguard-ul lui Osama bin Laden, despre care se stie ca a fost implicat in atentate teroriste, alaturi ce cel pe care l-a protejat. Mai apoi, s-a anuntat ca medical pakistanez care a ajutat la capturarea lui Osama bin Laden va fi acuzat de inalta tradare.

Citeste si Jurnalul!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri