Antena Căutare

Hamid Karzai, presedintele afgan: „Daca ar fi razboi intre Pakistan si SUA, ne-am alia cu Pakistan”

Afganistan s-ar alia cu Pakistan, in cazul unui conflict armat cu Statele Unite, a declarat presedintele afgan, Hamid Karzai, intr-un interviu pentru postul TV pakistanez Geo.

„Doamne fereste, daca vreodata va fi razboi intre Pakistan si America, Afganistan se va alia cu Pakistan. Daca Pakistan este atacat si poporul pakistanez va avea nevoie de ajutorul nostru, vom fi acolo pentru voi", a perorat Karzai, citat de Reuters.

Agentia de presa remarca faptul ca declaratia este in contradictie cu recentele tensiuni dintre Afganistan si Pakistan, Kabul-ul denuntand implicarea Islamabad-ului in asasinarea emisarului de pace Burhanuddin Rabbani, fost presedinte al Afganistanului, in urma unui atentat sinucigas, la data de 20 septembrie 2011.

Declaratia lui Karzai vine pe fondul racirii relatiilor americano-pakistaneze, incepand cu operatiunea in urma careia a fost ucis Osama bin Laden, fostul lider al Qaida.

Tensiunile au escaladat dupa ce Washington-ul a acuzat regimul de la Islamabad ca ii protejeaza pe membrii retelei Haqqani. Dupa aceste acuze, Pakistan l-a eliberat pe Amin al Haq, bodyguard-ul lui Osama bin Laden, despre care se stie ca a fost implicat in atentate teroriste, alaturi ce cel pe care l-a protejat. Mai apoi, s-a anuntat ca medical pakistanez care a ajutat la capturarea lui Osama bin Laden va fi acuzat de inalta tradare.

Citeste si Jurnalul!

Argentina: Cristina Kirchner a castigat al doilea mandat de presedinte... WikiLeaks suspenda publicarea documentelor secrete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x