Antena Căutare

Iarna a cuprins cea mai mare parte a Europei. Cum va fi vremea in Romania

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi in cea mai mare parte a Europei. In Franta si Germania, traficul rutier sufera deja de pe urma ninsorilor abundente. Zapada a ajuns si in nordul Italiei, in timp ce in sud sunt asteptate furtuni si ploi.

Un strat de zapada de pana la zece centimetri a acoperit partea de nord-est a Frantei, unde temperatura a coborat sub limita de inghet, pentru prima data in aceasta iarna. Meteorologii au emis o alerta de "ninsori majore", dar multi automobilisti au iesit, totusi, pe sosele, unde au fost nevoiti sa stea mai mult pe loc.

Elevii din zonele rurale au ramas acasa, deoarece cursele autobuzelor scolare au fost suspendate. Tot din cauza zapezii, pe aeroporturile din Paris s-au inregistrat intarzieri, in medie, de o ora, iar cateva zboruri au fost chiar anulate.

Iarna s-a aratat la fel de severa si in vestul Germaniei. Pe soselele de langa Mainz, ninsoarea abundenta a redus vizibilitatea si i-a pus la grea incercare pe soferi. Serviciul meteorologic a avertizat ca stratul de zapada poate creste pana la 15 centimetri. La ninsoare se adauga si gerul: in nordul si estul Germaniei, se asteapta ca temperatura sa scada pana la minus 16 grade.

Frontul atmosferic care aduce, cu el, ninsorile a ajuns deasupra Italiei iar zapada si-a facut aparitia si la Milano. Aici, circulatia nu a fost, inca, prea grav afectata, dar iarna i-a stricat, totusi, planurile lui José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Acesta dorea sa vina la Milano pentru discutii cu premierul italian Mario Monti, dar mai ales pentru deschiderea stagiunii la celebra opera Scala. Avionul sau nu a putut, insa, decola de la Bruxelles, bineinteles, tot din cauza zapezii.

In Romania, iarna isi arata in acest weekend, pentru prima data, coltii! Vor fi ninsori si viscol, in mare parte din tara, ploi torentiale si vant puternic, in sud. In urmatoarele doua zile, iarna pune stapanire pe toate regiunile, iar meteorologii anunta si peste o jumatate de metru de zapada. Autoritatile au emis deja cod galben pentru acest week-end.

A nins deja in zonele de munte, iar de maine jumatate din tara va fi sub acoperita de zapada. In cealalta jumatate va ploua mai ceva ca la tropice. Din aceasta seara intra in vigoare un cod galben de vant puternic si ninsori, iar autoritatile se pregatesc deja pentru tot ce e mai rau. Acolo unde nu va ninge abundent, va ploua torential. Locuitorii din zona Moldovei ar face bine sa nu iasa din case fara umbrele.

De maine, pot inlocui cizmele de cauciuc, cu unele imblanite, pentru ca ploile se vor transforma in ninsori si va fi frig. Termometrele nu vor arata mai mult de 7 grade Celsius ziua, iar noaptea va fi ger.

Frig va fi toata saptamana viitoare si va ninge in cea mai mare parte a tarii.

Asistenta medicala care a dezvalut informatii despre ducesa de Cambridge a fost gasita moarta... Stare de calamitate nationala in Filipine, dupa trecerea taifunului Bopha...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x