Antena Căutare

Incendiile din Australia s-au amplificat. Autoritățile au emis noi ordine de evacuare

Autoritățile din Australia au emis noi ordine de evacuare și alerte de incendii în sudul țării. Incediile s-au amplificat iar vegetația arde ca o torță.

Incendiile din Australia s-au amplificat. Autoritățile au emis noi ordine de evacuare Galerie
Animal carbonizat în Australia

De aproape o săptămână, statul Victoria, este sub alertă de incendii. Autoritățile au prelungit avertizările cu încă cel puțin 48 de ore.

„Nu vă lăsaţi amăgiţi de ploile din ultima vreme”, a declarat ministrul pentru situaţii de urgenţă din statul Victoria, Lisa Neville, care a făcut referire la faptul că, în ultimele zile, temperaturile mai scăzute şi ploile le-au permis pompierilor să avanseze în lupta împotriva incendiilor care afectează statul de câteva luni. „Flăcările se extind în continuare şi prezintă un risc major pentru comunităţi”, a adăugat aceasta.

Cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuinţe în urma incendiilor care au afectat Australia în ultimele luni. Peste zece milioane de hectare au fost afectate de incendii, o suprafaţă comparabilă cu cea a Coreei de Sud.

Sursa: mediafax.ro

Citește și: Solidari cu Australia! Românii donează bani și cumpără obiecte pe Facebook pentru a ajuta victimele incendiilor

UE cere armistiţiu în Libia şi avertizează ca trupele turceşti să nu intre în Libia... Raport confidenţial al ONU: Gruparea Houthi din Yemen nu a lansat atacul împotriva instalaţiilor petroliere ale Arabiei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x