Căutare Live

Juncker îi denunţă, la primul summit mondial UE-OMS pe tema vaccinării, pe cei care ”se joacă cu focul”

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker i-a denunţat joi pe cei care ”se joacă cu focul” refuzând vaccinarea, în cadrul primului ”summit mondial” organizat la Bruxelles împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăşii (OMS), pe fondul unei creşteri a numărului cazurilor de boli ca rujeola, relatează AFP.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker i-a denunţat joi pe cei care ”se joacă cu focul” refuzând vaccinarea, în cadrul primului ”summit mondial” organizat la Bruxelles împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăşii (OMS), pe fondul unei creşteri a numărului cazurilor de boli ca rujeola, relatează AFP.

”În timp ce în anumite părţi din lume mor fiinţe umane din lipsă de vaccinuri, aici persoane îşi riscă viaţa lor şi pe a altora refuzându-le. Unii nu se joacă cu focul prevenţiei ci se joacă cu focul”, a deplâns Jean-Claude Juncker în deschiderea acestui summit.

UE şi OMS au decis să organizeze această întâlnire între lumea politică, societatea civilă, experţi în domeniul sănătăţii şi reprezentanţi ai reţelelor de socializare, pe fondul unor îngrijorări tot mai mari în faţa unei multiplicări a unor maladii despre care se credea că au fost eradicate mulţumită vaccinurilor, mai ales a rujeolei.

La nivel mondial, s-au înregistrat aproape de trei ori mai multe cazuri de rujeolă în primul semestru al lui 2019 faţă de cele înregistrate în tot anul 2018.

”În Europa, numărul deceselor legate de rujeolă a crescut de şase ori din 2016 în 2018. Iar aceste cazuri vizează în principal persoane nevaccinate. De ce? Pentru că mulţi europeni nu au încredere în vaccinuri: 38% dintre ei cred că ele cauzează boli de care acestea sunt menite să protejeze”, a subliniat Jean-Claude Juncker, exprimându-şi regretul faţă de o ”neîncredere stupidă”.

”Minciunile cu privire la vaccinare se răspândesc în ţările dezvoltate din Europa, Statele Unite, Canada şi în alte părţi, dar şi în ţări mai puţin dezvoltate, precum Pakistanul şi Republica Democratică Congo (RDC), compromiţând lupta împotriva poliomielitei, Ebolei şi altor maladii care ar putea fi evitate mulţumită vaccinurilor”, a explicat, la rândul său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, prezent la Bruxelles.

CE şi OMS cooperează cu platforme digitale şi reţele de socializare într-oîncercare de a contracara campanii de dezinformare.

”Anunţuri recente ale Pinterest şi Facebook că vor direcţiona utilizatorii către informaţii exacte şi fiabile cu privire la vaccinuri sunt binevenite, sunt un început bun. Însă trebuie să facă mai mult, iar noi sperăm că o vor face”, a subliniat dr. Ghebreyesus.

Sursa : news.ro

Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era p... Turcia se pregăteşte să scufunde un oraş de 12.000 de ani pentru a construi un baraj...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri