”Vom face apel împotriva acestei hotărâri şi vom sesiza, de asemenea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)”, a declarat Ponomarev, care a dat asigurări că mişcarea ”va continua să existe şi să lucreze”.
Prin această decizie, Curtea Supremă rusă a confirmat o cerere a Ministerului Justiţiei, care acuză acest ONG de încălcarea repetată a procedurilor administrative şi care cerea, astfel, dizolvarea acesteia.
Înfiinţată în 1997, organizaţia nonguvernamentală (ONG) ”Mişcarea pentru drepturile omului” este una din asociaţiile de apărarea drepturilor omului cele mai vechi şi renumite în Rusia.
Potrivit site-ului său, ea numără câteva zeci de filiale, răsprândite în ţară. Din februarie, organizaţia principală era clasată de justiţie drept ”agent străin”, o denumire controversată.
Această clasificare, introdusă printr-o lege în 2012, serveşte la desemnarea unei organizaţii care beneficiază de finanţări din alte ţări şi care are o ”activitate politică”.
Acest concept vag a permis să se vizeze numeroase grupuri critice cu puterea, precum ONG-ul Memorial sau, mai recent, organizaţia opozantului Aleksei Navalnîi.
În decembrie, Lev Ponomarev, în vârstă de 78 de ani, a fost încarcerat timp de peste două săptămâni, din cauza unor îndemnuri la participarea la o manifestaţie neautorizată.
Sursa : news.ro
Eurofobul Farage, ajutat de Trump, îndeamnă la o alianţă a susţinătorilor Brexitului dur în vederea alegerilor anticipat... Un român, protest extrem pe un stâlp de electricitate, în Milano, de dorul fiicelor...