In primii ani de "originala democratie", imaginea Romaniei ramasese la fel de proasta ca pe vremea "Impuscatului". Speriati de stirile care le parveneau prin intermediul marilor agentii de presa, nici investitorii nu se inghesuiau. Izolarea se datora, sustine istoricul american Larry Watts, unei campanii orchestrate decenii de-a randul de la Kremlin, cu sprijinul aliatilor loiali.
Dupa "revolutie", a fost angajat de IREX (International Research and Exchanges Board) si de RAND Corporation. Pana in 1997 a condus Biroul Project on Ethnic Relation (Proiectul pentru Relatii Etnice).
Intre timp, a consiliat institutiile post-decembriste pe probleme de reforma armatei. Informatiile culese de-a lungul timpului si cercetarea in arhivele occidentale i-au permis redactarea unor volume foarte apreciate in Romania. A scris, printre altele, "O Casandra a Romaniei.
Ion Antonescu si lupta pentru reforma 1918-1941", "Globalization of Civil-Military Relations: Democratization, Reform and Security" (Globalizarea relatiilor civil-militare: democratizare, reforma si securitate, co-editor), "Reforma militara romaneasca si integrarea in NATO", iar anul trecut a lansat volumul "With Friends Like These... The Soviet Bloc's Clandestine War Against Romania" (in traducere, "Cu asa prieteni... Razboiul clandestin al blocului sovietic impotriva Romaniei"), in curs de aparitie la Editura RAO. A semnat articole de specilitate in reviste precum "Studies in Intelligence", "Problems of Post-Communism", "Armed Forces and Society", "World Policy Journal", " European Security".
Conversatia s-a facut in limba romana, istoricul Larry Watts fiind un foarte bun cunoscator al ei.
CITESTE tot articolul in Jurnalul National!
O puternica furtuna de zapada a afectat mai multe state din SUA... SUA, paralizata de viscol...