Antena Căutare

Libia: 26 de cetateni romani, imbarcati pe o fregata britanica

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, duminica, printr-un comunicat, ca cei 26 de cetateni romani aflati in Libia care au reusit sa ajunga la Benghazi sunt imbarcati pe fregata britanica HMS Cumberland, urmand a fi transportati in Malta.

"MAE informeaza ca in acest moment are loc imbarcarea celor 26 de cetateni romani, care au reusit sa ajunga la Benghazi, pe fregata britanica HMS Cumberland, urmand a fi transportati in Malta. Alti 26 de cetateni romani au fost imbarcati si urmeaza a fi transportati pe ruta Malta-Budapesta, prin intermediul avionului pus la dispozitie de Ungaria. Un numar de cetateni romani a fost imbarcat din portul Ras Lanuf astazi, la bordul unui feribot apartinand Federatiei Ruse. De asemenea, consulul Romaniei aflat pe aeroportul din Tripoli a coordonat operatiunea de imbarcare a 11 britanici, un roman, 2 bulgari, 3 americani pe un avion cu destinatia La Valetta".

In cursul zilei de sambata, 45 de cetateni romani au fost evacuati din Libia si au ajuns la Bucuresti in cursul diminetii. Acesta este al treilea grup de cetateni romani repatriati cu ajutorul aeronavei romanesti trimise special la Tripoli.

In prezent, numarul cetatenilor romani evacuati din Libia este de aproximativ 334.

Sursa: Jurnalul National

Foto: bitterclingerblogger.wordpress.com

REPORTAJ: Brancusi este viu la Paris!... Premierul tunisian si-a anuntat demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x