Antena Căutare

Libia:Peste 1.000 de detinuti, evadati dintr-o inchisoare din orasul Benghazi

Peste 1.000 de detinuti, cei mai multi de drept comun, au evadat dintr-o inchisoare din Benghazi, capitala estului libian, pe fondul tensiunilor si protestelor care au urmat unei serii de asasinate ce a generat furia populatiei.

"Este o revolta in interiorul inchisorii Al Kuifiya, precum si un atac din exterior. Peste 1.000 de detinuti au putut sa evadeze", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului. Acesta a mai precizat ca cei mai multi dintre evadati erau detinuti de drept comun. "Dar unii erau detinuti pentru activitati legate de fostul regim al lui Muammar Kadhafi".

Premierul Ali Zeidan a confirmat evadarea. Potrivit lui, "locuitori din vecinatate au lansat un atac, deoarece nu mai vor aceasta inchisoare in apropierea locuintelor lor", informeaza Mediafax.

De la inlaturarea regimului Kadhafi, estul libian este teatrul unei multiplicari a violentelor, intre care atacuri impotriva judecatorilor, militarilor si politistilor care au servit in timpul fostului regim.

Vitezomanul care a cauzat tragedia feroviara din Spania: “Am gresit atat de mult! Vreau sa mor”... Revoltator! In Malaezia, frumusetea este un pacat si se poate pedepsi cu inchisoarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x