Antena Căutare

Liderul liberalilor europeni ii ataca pe Reding si Barroso. "Nu au fost obiectivi in evaluarea Romaniei"

Liderul liberalilor europeni, Graham Watson, ii acuza pe comisarul pentru justitie Viviane Reding si pe presedintele comisiei europene, Jose Manuel Barosso ca nu au fost obiectivi in evaluarea situatiei din Romania. In plus, Watson sustine ca cei doi si-au exagerat si depasit competentele.

Intr-un interviu acordat pentru cotidianul.ro, Sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni, a vorbit despre decizia gresita a oficialilor europeni de a nu condamna derapajele politice din Romania.

"Oficiali europeni de rang inalt, in loc sa judece obiectiv si impartial situatia politica din Romania, au devenit practic lobby-istii lui Basescu. Doamna Viviane Reding si domnul Barroso au comis o mare eroare politica atunci cand au insistat ca la referendumul din Romania sa participe 50% plus unu din votantii inscrisi pe listele electorale", a spus Graham Watson.

Sir Graham Watson a criticat si faptul ca oficialii europeni nu au reactionat dur in momentul in care politicieni romani indemnau cetatenii sa nu mearga la vot.

"Acesti oficiali europeni au gresit cand nu i-au condamnat, asa cum ar fi trebuit sa o faca, pe politicienii din Romania care au cerut cetatenilor sa nu mearga sa voteze. Este datoria principala a oricarui politician ales democratic sa incurajeze poporul sa ia parte la astfel de alegeri."

Liderul liberalilor europeni considera ca Traian Basescu nu ar fi trebuit sa se mai intoarca la Cotroceni in urma referendumului. "La referendum s-a vazut foarte clar ca exista o majoritate a cetatenilor Romaniei care sunt impotriva continuarii mandatului sau prezidential. (...) Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Basescu ar fi fost sa demisioneze si sa declanseze noi alegeri prezidentiale."

Sir Graham Watson este de parere ca judecatorii Curtii Constitutionale ar fi trebuit sa fie oameni care sa aiba acceptul tuturor partidelor politice, sa fie mai presus de orice banuiala a partizanatului, si cu o solida experienta. Potrivit liderului liberalilor europeni, in timpul disputei politice din Romania, cei trei judecatori de la Curtea Constitutionala numiti de Traian Basescu au fost departe de a intruchipa un asemenea statut.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Vocea romilor: "Bucurestiul nu are lectii de primit de la Franta"... Incendiu de proportii la o uzina din Pakistan! Peste 160 de oameni au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x