Antena Căutare

Locuitorii din Bangladesh isi vand rinichii pe piata neagra

Monir Moniruzzaman nu seamana deloc cu James Bond, insa el si-a petrecut ultimele 15 luni umbland pe aleile intunecate din Bangladesh, pentru a cauta "cadavre vii", a caror organe le putea vinde pe piata neagra.

In aceste 15 luni, Monir Moniruzzaman a reusit sa gaseasca 33 de persoane atat de disperate sa castige bani pentru a putea trai, incat au fost dispuse sa isi vanda unul din rinichi unui broker de organe umane de pe piata neagra.

Intr-o tara in care predomina saracia, iar un muncitor obisnuit castiga mai putin de 2 dolari pe zi, cateva sute de dolari (obitnute usor prin trafic de organe) pareau o adevarata avere. Problema este ca, la sfarsit, aceste persoane nici macar nu si-au primit banii. In schimb, ele au ramas cu o sanatate precara, izolare sociala, mai multe facturi de platit decat bani si cicatrici lungi de 55 de centimetri.

"Cei mai multi dintre acesti oameni nici macar nu stiau ce e acela un organ sau care sunt functiile sale", a declarat Moniruzzaman intr-un interviu telefonic.

Sursa / Foto: abcnews.go.com

Ambasadorul Frantei: Aderarea Romaniei la Schengen pana in septembrie nu e sigura... SUA: Un barbat a murit, ingropat sub 6 metri de boabe de fasole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x