Antena Căutare

Marile companii japoneze si-au intrerupt activitatea

Mai multe fabrici din Japonia si-au intrerupt activitatea in urma cutremurului, relateaza Bloomberg.

Toyota, cel mai mare producator de automobile din lume, a inchis provizoriu trei uzine, a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de Bloomberg, in timp ce Honda a suspendat productia a doua fabrici.

Sony a oprit lucrul in sase fabrici din nord-estul Japoniei, evacuandu-le in urma analizarii impactului intreruperilor de curent si al pagubelor asupra acestor facilitati, care produc discuri Blu-ray, capete magnetice si baterii.

Nissan Motor Co. si-a inchis patru facilitati: uzinele de automobile din Tochigi si Kanagawa, precum si fabricile de motoare din Kanagawa si Fukushima.

Fuji Heavy Industries Ltd., producatorul automobilelor Subaru, a inchis cinci fabrici, iar Toyota Boshoku Corp, un furnizor al Toyota Motor, a raportat pagube la o fabrica din Miyagi.

Actiunile Toyota s-au tranzactionat la Bursa din Frankfurt in scadere cu 3,8 procente, cel mai mare declin din 21 ianuarie pana acum. Actiunile Honda au scazut cu 4,5%, in timp ce titlurile Sony au pierdut 2,5% la aceeasi bursa.

Stai la curent cu evolutia situatiei din Japonia! Citeste si:

LIVE! UPDATE: Calamitate in Japonia: Cutremur de 8,8 grade si tsunami de 10 metri!

Sursa: Jurnalul National

Dezastrul din Japonia cutremura actiunile marilor asiguratori europeni... Cutremur si in China - peste 25 de morti si 250 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x