Antena Căutare

Mărturiile supraviețuitorilor din infernul de la Nisa. Oamenii sunt în stare de șoc

Cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, şi-au piedut viaţa, iar alţi aproximativ 50 de oameni au fost răniţi în urma atacului terorist comis joi noapte, la Nisa, unde un camion a intrat cu viteză în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, şi-au piedut viaţa, iar alţi aproximativ 50 de oameni au fost răniţi în urma atacului terorist comis joi noapte, la Nisa, unde un camion a intrat cu viteză în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

La doar câteva ore după atacul de la Nisa, oamenii povestesc disperați prin ce clipe de coșmar au trecut, potrivit realitatea.net:

”Am mers să vedem artificiile. Era o noapte absolut normală. Deodată, toată lumea a îneput să fugă înspre noi. Am auzit focuri de armă. Întâi unul, apoi încă două. (...) Am fugit pe o stradă. Toată lumea se așeza în jos, ferindu-se, și mergea spre porțile clădirilor. Am ajuns într-un gang și am stat ghemuiți timp de aproximativ o oră. Tot timpul a fost terifiant, dar nu s-a simțit ca fiind real”, a povestit un student britanic ce se afla la Nisa.

”Mulțimea se întindea pe circa 200 de metri de-a lungul străzii. Oamenii răniți au fost luați de pe stradă, însă cei morți au fost lăsați pe jos” , a mărturisit o femeie.

”Imediat cum artificiile au încetat, am văzut că un camion a urcat pe asfalt. A urmat o panică generală. Erau în jur de 1.000 - 1.500 de oameni pe stradă. Au început să alerge în toate direcțiile. Am oferit refugiu în restaurantul nostru pentru o parte din ei, pentru mame, pentru copii. Am văzut oameni care zăceau pe asfalt, erau răniți, sau chiar mai rău. Copiii plângeau”, a declarat managerul unui restaurant din Nisa.

Vehiculul ca armă pentru terorism nu este o premieră! Al-Qaida şi Statul Islamic le cer recruţilor să folosească orice e... Klaus Iohannis: „Condamn ferm atacul înfiorător de la Nisa; România este alături de Franța!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x