Antena Căutare

Niger: Tentativa de lovitura de stat, confirmata: 10 persoane, arestate

Presedintele Nigerului a anuntat ca zece persoane au fost arestate in legatura cu lovitura de stat care s-a incercat luna trecuta, acest mesaj fiind primul prin care tara confirma oficial existenta unui complot ratat.


Tentativa de lovitura de stat a avut loc pe 12 iulie.

"Legea va fi aplicata cu maxim de severitate pentru cei, care fara niciun motiv obiectiv, au decis sa incerce sa puna capat alegerii poporului", a spus Mahamadou.

Acesta a castigat alegerile in martie, cand a pus capat tranzitiei militare care a urmat loviturii de stat din februarie 2010, cand a fost inlaturat Mamadou Tandja.

Alegerea lui a fost un pas major catre democratie in tara din vestul Africii. Liderul din Niger a fost laudat saptamana trecuta de Barack Obama pentru ca promoveaza democratia cu riscul vietii sale.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

BBC: Reintroducerea permiselor de munca in Spania deschide usa xenofobiei... UPDATE! Sydney, misiune indeplinita: Politistii au reusit sa dezamorseze colierul exploziv de la gatul unei fete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x