Antena Căutare

Ninsorile abundente au creat probleme in mai multe tari ale lumii

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi si aduce, deja, mari necazuri in diferite parti ale Europei si ale lumii. Nici macar australienii nu au scapat de zapada, chiar daca in emisfera sudica a inceput vara.

Aeroportul din Stockholm este paralizat in urma unor ninsori abundente, insotite de vant puternic. Din o suta de avioane asteptate, doar 13 au putut ateriza. Stratul de zapada a atins 30 de centimetri, iar meteorologii prevad ca li se vor adauga inca 20. Dar nu doar zapada este de vina, ci si vantul.

Celelalte aeroporturi din jurul capitalei suedeze sunt in aceeasi situatie. Fenomenul nu este neobisnuit in Scandinavia, asa ca pasagerii sunt resemnati. Ninsoarea a perturbat, de asemenea, traficul feroviar si rutier. Politia le recomanda cetatenilor sa nu circule cu masinile decat daca este strict necesar.

La mii de kilometri departare, locuitorii din vestul Chinei sufera si ei, din greu, de pe urma viscolului. Sute de mii de animale au ramas izolate, cu pastori cu tot, pe pasunile unde fusesera duse la iernat. Oamenii sunt nevoiti sa-si vanda animalele la preturi de nimic, pentru ca nu mai au ce sa le dea de mancare.

Autoritatile le-au trimis pastorilor alimente, pentru ca macar ei sa nu moara de foame, dar echipele de ajutor au avut nevoie de cinci ore pentru a strabate doar 80 de kilometri.

Iarna nu vrea sa plece nici din Australia, intrata, totusi, de cinci zile, in vara. In munti a nins din nou, chiar daca stratul de zapada este suficient doar pentru sanius, nu si pentru schiat. Aceasta in timp ce langa Sydney au izbucnit primele incendii de padure, ca si cum vremea nu era destul de ciudata.

foto: Intact Images / EPA

Doi jurnalisti s-au dat drept Regina Elisabeta a II-a si Printul Charles pentru a vorbi cu Ducesa de Cambridge... VIDEO! Bijuteriile printesei Grace Kelly stralucesc la Madrid. Sunt expuse peste 400 de exemplare unicat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x