Antena Căutare

Oficialii greci si presa locala acuza Moody`s de "miopie" si de "lovituri sub centura" date economiei elene

Ministerul grec al Finantelor a considerat luni fara fundament degradarea de catre agentia de notatie Moody's a notei Greciei de la "A3" la "Ba1", care o plaseaza in categoria speculativa pentru un risc de nerambursare a datoriei sale publice. In tonuri mult mai caustice, presa locala scrie ca argumentele reprezentantilor agentiei de rating sunt cuntradictorii, adaugand ca surse din interiorul Bancii Nationale vorbesc despre o "lovitura sub centura" data economiei elene

"Aceasta degradare nu reflecta cu nimic nici progresele inregistrate in ultimele luni si nici perspectivele deschise pentru insanatosirea bugetara si ameliorarea competitivitatii tarii", a reactionat Ministerul Finantelor intr-un comunicat la scurt timp dupa anuntul lui Moody`s.

Ziarul liberal Kathimerini , citand surse din Banca Nationala a Greciei vorbesc despre o "lovitura sub centura" data economiei elene. Ziarul de stanga Ethnos scrie si el ca Moody`s da explicatii contradictorii cu privire la motivele degradarii ratingului.

"Elementele de executie a bugetului arata cu o mare claritate ca programul" de indreptare "convenit cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International este aplicat normal", adauga ministerul, citat de AFP.

Citeste articolul integral pe hotnews.ro

O mama si-a injectat fetita de 7 ani cu botox... VIDEO! A fugit de taur si a fost arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x