Live acumFilm: Fara obligatii (SUA 2011)
Prime Time 20:00iUmor

OMS: Numarul prostituatelor romance este cuprins intre 27.000 si 45.000

OMS informeaza ca in 2011 numarul prostituatelor romance este cuprins intre 27.000 si 45.000 de persoane. Sexul pe bani prestat in imobile particulare, proprietate personala sau inchiriate, este foarte greu de dovedit si, astfel, imposibil de supus sanctiunilor din Codul Penal. In mod paradoxal, proxenetii, care isi deruleaza afacerile de sute de mii de euro, sunt avantajati tocmai de una dintre legile ce definesc esenta democratiei, mai precis dreptul la proprietate.


"Prostitutia de apartament", cea mai profitabila


Prostitutia din apartament este una dintre cele mai profitabile afaceri ilegale din Romania din ultimii patru ani. Din anul 2008, o data cu inaugurarea site-ului, 5.000 de femei - potrivit datelor reale de inregistrare de pe pagina web - si-au oferit servicii sexuale contra cost, cu tarife intre 50 si 300 de euro pe ora, in functie de calitatea serviciilor si de respectul de sine al prostituatei.

Mai mult de atat, ca o dovada ca numarul prostituatelor e in crestere si ca afacerea e destul de banoasa, in anul 2009 se infiinteaza alte platforme web: anunturi matrimoniale.ro, bestecorts.ro, toate acestea adaugand alte mii de femei - cele mai multe adolescente - dispuse sa-si vanda trupul. Oficial, asa cum am mai spus, reprezentantii Politiei se feresc sa recunoasca amploarea fenomenului, admitand totusi existenta unor cazuri izolate, pe care le pot demonstra si demasca foarte greu din cauza sistemului juridic, din lipsa de probe directe si, implicit, a mandatului emis de procurori, actul ce le-ar permite sa descinda in vreunul dintre miile de imobile unde prostituatele isi vand serviciile.

Cu alte cuvinte, daca prostitutia din strada se poate dovedi si sanctiona conform legii, fara prea mari eforturi, sexul pe bani, prestat in imobile particulare, proprietate personala sau inchiriate, este foarte greu de dovedit si, in consecinta, imposibil de supus sanctiunilor din Codul Penal. In mod paradoxal, una dintre legile ce definesc esenta democratiei, mai precis dreptul la proprietate, ii avantajeaza pe proxeneti, care, dincolo de usa unui imobil, isi deruleaza afacerile de sute de mii de euro.

Citeste articolul complet pe Jurnalul

Recomandari