Prin urmare, aparatele de zbor F22 nu vor mai fi utilizate pentru zboruri pe distante lungi, trebuind sa ramana in apropierea pistelor de decolare pentru a putea ateriza in caz de urgenta, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Pentagonului. Acesta a mentionat ca hotararea "are efect imediat, toate zborurile avioanelor F22 vor fi in proximitatea unor potentiale piste de aterizare, pentru a permite o aterizare rapida in cazul in care pilotul ar putea sa se confrunte cu unele conditii fiziologice neprevazute in timpul zborului".
In acelasi timp, Pentagonul a cerut Fortelor aeriene sa instaleze sisteme de urgenta pentru alimentarea cu oxigen la bordul aparatelor F22, si a ordonat pregatirea unui raport lunar care sa arate efectele acestei hotarari, cu scopul de a elimina disfunctionalitatile din trecut ale avioanelor F22.
Avioanele F22 au fost oprite la sol in 2011 dupa o serie de incidente in care erau implicati piloti ce si-au pierdut cunostinta sau care au acuzat senzatii de rau.
Ancheta nu a reusit sa stabileasca nici un defect in conceptia aparatului de zbor, iar, in septembrie 2011, a fost reluata folosirea acestor avioane, dar inginerii incearca in continuare sa rezolve ceea ce pare a fi o problema in sistemul de alimentare cu oxigen de la bord.
Foto: xpda.com
Liderul neonazist grec neaga Holocaustul: "Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciu... VIDEO! Si spaniolii isi retrag banii din banci...