Antena Căutare

Probleme tehnice: Pentagonul limiteaza zborurile avioanelor de vanatoare invizibile F22

Pentagonul a decis sa limiteze zborurile avioanelor de vanatoare invizibile pe radar de tip F22, din cauza unor temeri privind securitatea acestor aparate, semnalate de mai multi piloti, care au acuzat lipsa de oxigen la bord.

Prin urmare, aparatele de zbor F22 nu vor mai fi utilizate pentru zboruri pe distante lungi, trebuind sa ramana in apropierea pistelor de decolare pentru a putea ateriza in caz de urgenta, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Pentagonului. Acesta a mentionat ca hotararea "are efect imediat, toate zborurile avioanelor F22 vor fi in proximitatea unor potentiale piste de aterizare, pentru a permite o aterizare rapida in cazul in care pilotul ar putea sa se confrunte cu unele conditii fiziologice neprevazute in timpul zborului".

In acelasi timp, Pentagonul a cerut Fortelor aeriene sa instaleze sisteme de urgenta pentru alimentarea cu oxigen la bordul aparatelor F22, si a ordonat pregatirea unui raport lunar care sa arate efectele acestei hotarari, cu scopul de a elimina disfunctionalitatile din trecut ale avioanelor F22.

Avioanele F22 au fost oprite la sol in 2011 dupa o serie de incidente in care erau implicati piloti ce si-au pierdut cunostinta sau care au acuzat senzatii de rau.

Ancheta nu a reusit sa stabileasca nici un defect in conceptia aparatului de zbor, iar, in septembrie 2011, a fost reluata folosirea acestor avioane, dar inginerii incearca in continuare sa rezolve ceea ce pare a fi o problema in sistemul de alimentare cu oxigen de la bord.

Foto: xpda.com

Liderul neonazist grec neaga Holocaustul: "Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciu... VIDEO! Si spaniolii isi retrag banii din banci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x