Antena Căutare

Probleme tehnice: Pentagonul limiteaza zborurile avioanelor de vanatoare invizibile F22

Pentagonul a decis sa limiteze zborurile avioanelor de vanatoare invizibile pe radar de tip F22, din cauza unor temeri privind securitatea acestor aparate, semnalate de mai multi piloti, care au acuzat lipsa de oxigen la bord.

Prin urmare, aparatele de zbor F22 nu vor mai fi utilizate pentru zboruri pe distante lungi, trebuind sa ramana in apropierea pistelor de decolare pentru a putea ateriza in caz de urgenta, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Pentagonului. Acesta a mentionat ca hotararea "are efect imediat, toate zborurile avioanelor F22 vor fi in proximitatea unor potentiale piste de aterizare, pentru a permite o aterizare rapida in cazul in care pilotul ar putea sa se confrunte cu unele conditii fiziologice neprevazute in timpul zborului".

In acelasi timp, Pentagonul a cerut Fortelor aeriene sa instaleze sisteme de urgenta pentru alimentarea cu oxigen la bordul aparatelor F22, si a ordonat pregatirea unui raport lunar care sa arate efectele acestei hotarari, cu scopul de a elimina disfunctionalitatile din trecut ale avioanelor F22.

Avioanele F22 au fost oprite la sol in 2011 dupa o serie de incidente in care erau implicati piloti ce si-au pierdut cunostinta sau care au acuzat senzatii de rau.

Ancheta nu a reusit sa stabileasca nici un defect in conceptia aparatului de zbor, iar, in septembrie 2011, a fost reluata folosirea acestor avioane, dar inginerii incearca in continuare sa rezolve ceea ce pare a fi o problema in sistemul de alimentare cu oxigen de la bord.

Foto: xpda.com

Liderul neonazist grec neaga Holocaustul: "Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciu... VIDEO! Si spaniolii isi retrag banii din banci...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x