Antena Căutare

Proteste violente la portile Salonului Auto de la Paris. Sute de muncitori au manifestat violent impotriva concedierilor colective si a cresterii somajului

Sute de muncitori francezi au protestat la portile Salonului Auto de la Paris. Protestatarii, nemultumiti de concedierile colective si cresterea somajului, s-au confruntat cu fortele de ordine. Marti, in Franta, au avut loc manifestatii de protest la nivel national.

Spiritele s-au incins in momentul in care manifestantii, care purtau torte aprinse, au incercat sa forteze intrarea in incinta salonului. Printre acestia s-au aflat si muncitori ai grupului PSA Peugeot Citroen, care a anuntat inchiderea unei uzine de langa Paris si desfiintarea a 8.000 de locuri de munca.

Fortele de ordine au fost nevoite sa intervina cu gaze lacrimogene, ceea ce i-a infuriat si mai tare pe protestatari. Acestia au aruncat in politisti cu oua, faina, pietre si au scandat insulte la adresa lor.

La manifestatiile desfasurate, in general, fara violenta, au luat parte, in toata Franta, zeci de mii de oameni, la chemarea centralei sindicale comuniste, au cerut ca guvernul socialist si presedintele Hollande sa refuze inchiderea uzinelor, la care recurg concerne ca PSA Peugeot Citroen sau Arcelor Mittal, pentru a-si reduce pierderile. Guvernul trebuie sa-i constranga pe cei de la Peugeot sa amane planul de concedieri.

Pentru prima data dupa 13 ani, numarul somerilor din Franta a trecut de trei milioane, iar rata celor fara loc de munca este de peste 10%.

SUA cer Phenianului sa isi "hraneasca" poporul, nu sa "se laude" cu rachetele ... Am invins: romanii au piratat cea mai importanta companie petroliera saudita!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x