Antena Căutare

Razboi pe Twitter intre fortele NATO si talibani

Talibanii din Afganistan au lansat, zilele trecute, un violent si indraznet atac chiar in centrul orasului Kabul, unde este ambasada americana si comandamentul fortelor NATO. Dupa 20 de ore de lupte, 16 civili si militari afgani au fost ucisi. Au murit si cei 11 agresori.

Atacul s-a purtat insa pe mai multe fronturi: unul in lumea reala, cu arma in mana, altul - pe Twitter, prin mesaje ale purtatorilor de cuvant ai celor doua tabere.

Chiar daca toti atacatorii au fost ucisi, raidul de la Kabul poate fi considerat un ingrijorator succes pentru propaganda talibanilor si a aliatilor lor. In paralel cu luptele sangeroase de pe teren, un neobisnuit schimb de replici s-a angajat pe internet, intre purtatorul de cuvant al NATO si cel taliban.

Totul a inceput cu urmatorul mesaj al reprezentantului NATO:

Deznodamantul este inevitabil. Intrebarea este cat timp vor mai pune teroristii in pericol vietile unor afgani nevinovati?

Replica talibanului a venit imediat, cu o multime de prescurtari specifice Twitterului:

Nu stiu. Voi i-ati pus in pericol de 10 ani. Ati ras intregi sate si piete si tot mai aveti tupeul sa vorbiti de pericole.

Duelul a continuat prin citarea unor statistici ale Misiunii Natiunilor Unite in Afganistan, UNAMA.

Ca si pe teren, NATO a avut ultimul cuvant. Talibanii au fost invitati sa urmareasca un filmulet cu vizita comandantului fortei ISAF, generalul american John Allen, la soldatii care i-au respins pe agresori.

Chiar daca nu face victime, razboiul de pe Twitter este o amenintare serioasa, deoarece le poate aduce islamistilor noi adepti care vor ridica, poate, si ei armele in viitor.


Ungaria: Compania care provocat poluarea cu noroi toxic in 2010, amendata cu 471 de milioane de euro... Sotia romanca a teroristului sinucigas din Stockholm, retinuta in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x