Atacul s-a purtat insa pe mai multe fronturi: unul in lumea reala, cu arma in mana, altul - pe Twitter, prin mesaje ale purtatorilor de cuvant ai celor doua tabere.
Chiar daca toti atacatorii au fost ucisi, raidul de la Kabul poate fi considerat un ingrijorator succes pentru propaganda talibanilor si a aliatilor lor. In paralel cu luptele sangeroase de pe teren, un neobisnuit schimb de replici s-a angajat pe internet, intre purtatorul de cuvant al NATO si cel taliban.
Totul a inceput cu urmatorul mesaj al reprezentantului NATO:
Deznodamantul este inevitabil. Intrebarea este cat timp vor mai pune teroristii in pericol vietile unor afgani nevinovati?
Replica talibanului a venit imediat, cu o multime de prescurtari specifice Twitterului:
Nu stiu. Voi i-ati pus in pericol de 10 ani. Ati ras intregi sate si piete si tot mai aveti tupeul sa vorbiti de pericole.
Duelul a continuat prin citarea unor statistici ale Misiunii Natiunilor Unite in Afganistan, UNAMA.
Ca si pe teren, NATO a avut ultimul cuvant. Talibanii au fost invitati sa urmareasca un filmulet cu vizita comandantului fortei ISAF, generalul american John Allen, la soldatii care i-au respins pe agresori.
Chiar daca nu face victime, razboiul de pe Twitter este o amenintare serioasa, deoarece le poate aduce islamistilor noi adepti care vor ridica, poate, si ei armele in viitor.