Propagarea rapidă a virusului în Europa - 130 de cazuri confirmate în Franţa, 150 în Germania şi aproape 900 în Italia - ridică întrebări despre gestionarea acestei crize sanitare, controlul la frontieră şi impactul crizei asupra economiei.
Potrivit comisarului european însărcinat cu Sănătatea şi Securitatea Alimentară Stella Kyriakides, în prezent se înregistrează 2.100 de cazuri de contaminare cu covid-19 în 18 state membre UE, dintre care 38 de cazuri mortale.
UE nu a mai cunoscut un asemenea nivel de îngrijorare de la criza migraţiei din 2015-2016 şi criza financiară din 2009-2012.
Miniştrii Finanţelor din UE participă miercuri la o conferinţă telefonică în vederea ”coordonării reacţiilor naţionale” faţă de epidemie, a anunţat săptămâna trecută preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno.
Această teleconferinţă va permite să se facă bilanţul situaţiei înaintea unor reuniuni oficiale prevăzute peste două săptămâni, preciza el.
Ea precedă o reiniune extraordinară, la Bruxelles, a miniştrilor Sănătăţii, a doua de la începutul anului, dupăcea de la 13 februarie, menită să coordoneze planul de luptă împotriva virusului.
Comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Ylva Johansson consideră că nimic nu permite pentru moment să se spună că statele membre UE doresc o întoarcere la controlul frontierei din cauza epidemiei.
Experţi din state membre UE au decis săptămâna trecută să se reunească săptămânal pentru a evalua situaţia şi a coordona diverse măsuri în vederea încadrării deplasărilor în spaţiul Schengen.
Sursa : news.ro
Erdogan efectuează o vizită în Rusia joi, pentru a discuta cu Putin despre situaţia din Siria... Ministrul german de Interne Horst Seehofer refuză să dea mâna cu Merkel în contextul confirmării a 150 de cazuri de cont...