Antena Căutare

SUA ar putea intra in incapacitate de plata in august: Nu va mai putea plati ajutoarele sociale

Statele Unite ar putea intra in incapacitate de plata - presedintele Obama a anuntat ca, luna viitoare, nu vor putea fi platite ajutoarele sociale pentru 70 milioane de americani. Opozitia republicana blocheaza planul Casei Albe de ridicare a plafonului datoriei publice.



Barack Obama a anuntat ca in august nu vor putea fi platite ajutoarele sociale pentru 70 milioane de americani in cazul in care nu se ajunge la un acord in Congres pentru reducerea deficitului bugetar.

"Nu pot garanta ca vom plati aceste cecuri pe 3 august daca nu vom rezolva aceasta problema. Deoarece pur si simplu s-ar putea sa nu fie bani pentru asta", a declarat presedintele american Barack Obama.

Congresul trebuie sa aprobe marirea plafonului de indatorare a SUA, insa opozitia republicana doreste reducerea bugetului, iar presedintele Obama intentioneaza sa mareasca taxele. Incertitudinile cu privire la datoria publica a Washingtonului au afectat bursa din New York care a inchis sedinta de tranzactionare in pierdere.

Criza din zona euro continua, desi pietele financiare s-au stabilizat dupa o perioada de scadere semnificativa. Ministrul grec de Finante Evanghelos Venizelos a acuzat speculatorii financiari ca au pus la cale un atac organizat asupra monedei euro.

"Toata lumea si-a dat seama ca problema nu este Grecia. Grecia este folosita ca un motiv sau un pretext pentru un atac impotriva monedei euro", a spus ministrul grec de Finante, Evanghelos Venizelos.

Presedintele Consiliului European a afirmat la Lisabona ca vor fi intreprinse toate masurile pentru a pastra stabilitatea financiara.

"Sunt deplin constient cu privire la actualele tensiuni din pietele financiare, insa vreau sa fie clar ca exista o hotarare foarte puternica la cel mai inalt nivel pentru a face orice este necesar pentru pastrarea stabilitatii financiare", a spus Herman Van Rompuy.

Moneda europeana ramane in continuare la un nivel mai scazut fata de yenul japonez, moneda la care multi investitori au apelat dupa ce s-au confruntat cu crizele financiare din America si Uniunea Europeana.

Citeste si Antena3

Foto: EPA/ Intact Images

UPDATE! India: 20 morti, in trei atentate produse simultan la Bombay... VIDEO! Scandal media in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x