Antena Căutare

Țara care a stat doi ani și cinci luni fără președinte! Cum a fost posibil așa ceva

Parlamentul libanez l-a ales luni în funcția de președinte al țării pe Michel Aoun, apropiat al mișcării șiite Hezbollah, după 29 de luni de vid instituțional la Beirut.

Parlamentul libanez l-a ales luni în funcția de președinte al țării pe Michel Aoun, apropiat al mișcării șiite Hezbollah, după 29 de luni de vid instituțional la Beirut.

Aoun a fost ales din a doua tentativă, după ce într-un prim tur desfășurat luni la prânz el reușise să obțină sprijinul a 84 de parlamentari, cu două voturi sub pragul minim necesar de două treimi dintre cei 128 de membri ai parlamentului.

În al doilea tur de scrutin Aoun a avut nevoie doar de o majoritate simplă (65 de voturi).

Postul de președinte al Libanului era vacant din mai 2014, când a expirat mandatul lui Michel Suleiman, potrivit Agerpres.

Pentru cei care nu știu, în Liban, președintele este ales prin vot parlamentar. Abia după doi ani și cinci luni, politicienii au căzut asupra unui punct de vedere comun și au votat în majoritate pentru Aoun.

În această perioadă, instabilitatea politică și-a pus amprenta și asupra societății. Corupția și sărăcia au făcut ca libanezii să aibă parte de lipsuri. În plus, odată cu venirea a peste un milion de refugiați sirieni, libanezii sunt tot mai nemulțumiți.

Marele secret a ieșit la iveală! Prințul Harry se iubește cu o actriță din serialul "Suits". ”E mai fericit ca... Italia: Un român şi-a pierdut viaţa, după ce şi-a petrecut noaptea dormind în maşină din cauza seismului din Accumoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x