Antena Căutare

Tensiuni intre China si UE: Beijingul nu mai cumpara avioane Airbus 14 mld. $

Autoritatile de la Beijing au suspendat achizitia a 55 de aeronave de tip Airbus A380 si A330, in valoare de 14 miliarde de dolari, din cauza unei dispute referitoare la o taxa aplicata de UE operatorilor aerieni pentru emisiile de dioxid de carbon.

Un grup format din 23 de tari, printre care China si Rusia, se opune taxei pe emisiile de dioxid de carbon ale avioanelor introdusa de Uniunea Europeana. Si, in februarie, a aprobat un set de masuri de reactie care risca declansarea unui razboi comercial la nivel mondial.

Printre aceste masuri se numara interzicerea operatorilor aerieni nationali de a participa la sistemul UE de tranzactionare a certificatelor de dioxid de carbon, depunerea unei plangeri oficiale la Organizatia Internationala pentru Aviatie Civila a Natiunilor Unite, sistarea discutiilor cu companiile aviatice europene referitoare la noi rute si impunerea unor taxe suplimentare operatorilor din UE.

Afganistan: Talibanii declara razboi americanilor... Vladimir Putin decreteaza patru zile libere pentru ca rusii sa se ocupe de "gradinarit"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x