Antena Căutare

Ultima oră! 10.000 de persoane ar fi infectate cu coronavirus în Marea Britanie

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Marea Britanie se situează „probabil” între 5.000 și 10.000, a estimat joi guvernul, anunțând noi măsuri pentru a limita epidemia.

Ultima oră! 10.000 de persoane ar fi infectate cu coronavirus în Marea Britanie
Coronavirus în Marea Britanie | Profimedia

Dacă numărul cazurilor identificate este 590, „avem probabil între 5.000 și 10.000 de persoane infectate acum”, a declarat consilierul științific al Guvernului, Patrick Vallance, în contextul în care Marea Britanie încearcă să întârzie vârful crizei.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, trecerea la noua fază a planului său de acțiune, menit să întârzie vârful crizei, pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate.

Citește și: Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre persoanele testate pozitiv cu COVID-19

„Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă în Downing Street. Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă, a adăugat el. Concret, guvernul recomandă acum oricui are simptome, chiar ușoare, să se izoleze timp de șapte zile.

Pe de altă parte, Comisia Electorală a scris guvernului pentru a recomanda amânarea alegerilor locale din mai, inclusiv cele pentru Primăria Londrei, până în toamnă, a anunțat comisia pe Twitter.

Mai mulți experți în sănătate publică au criticat răspunsul Marii Britanii la criză, considerându-l insuficient.

Coronavirus în Europa Centrală - Slovacia şi Cehia au anunţat închiderea aproape totală a frontierelor... Un purtător de cuvânt al guvernului chinez sugerează că virusul din Wuhan ar fi putut fi adus de armata SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x