Antena Căutare

Un AN de la atentatul din NISA! Un camion a intrat în plin în 30.000 de oameni veniți să vadă focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței: 86 de morți, peste 400 de răniți

În urmă cu un an, Franța se pregătea de artificii, sârbătorindu-și cu fast Ziua Națională. La Nisa, în unul dintre frumoasele orașe de pe Coasta de Azur, sute de localnici și turiști pe plimbau pe celebra Des Anglais. Sărbătoarea și voia bună s-a sfârșit, însă, cu teroase și doliu. 

În urmă cu un an, Franța se pregătea de artificii, sârbătorindu-și cu fast Ziua Națională. La Nisa, în unul dintre frumoasele orașe de pe Coasta de Azur, sute de localnici și turiști pe plimbau pe celebra Promenade Des Anglais. Sărbătoarea și voia bună s-a sfârșit, însă, cu teroase și doliu.

Un camion de 19 tone, condus de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a intrat în mulțime, la acel moment aflându-se pe promenadă circa 30.000 de oameni pentru a urmări focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

86 de oameni au murit atunci, unii pe loc, striviți de roțile camionului, alții la spital. Teroase se instalase asupra Franței, mai ales că totul se petrecea la doar opt luni după un alt atac terorist, atacul de la Bataclan din 13 Noiembrie 2015.

Memorial în memoria celor 86 de oameni morți la Nisa

În urmă cu aproximativ o lună a fost înaugurat, prezența a numeroase familii ale victimelor, un memorial temporar dedicat celor 86 de persoane ucise în atentatul comis în urmă cu aproape un an în acest oraș de pe Coasta de Azur.

Ce s-a întâmplat la Nisa pe 14 iulie 2016, de Ziua Franței: FIRUL EVENIMENTELOR

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, într-o joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României). Cel puțin 86 de persoane și-au pierdut viața. Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat, iar atentatul a fost revendicat de Gruparea Teroristă Stat Islamic.

Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa. Premierul francez Manuel Valls a anunțat decretarea a trei zile de doliu național, iar cladirile importante din toate capitalele europene au fost iluminate în culorile drapelului francez.

Printre victimele atentatului de la Nisa se află cetățeni străini de diferite naționalități: trei germani — un profesor și două eleve de liceu, conform Ministerului de Externe de la Paris—, doi americani, după cum a anunțat Departamentul de Stat, cotidianul texan Austin American-Statesman identificându-i drept Sean Copeland, de 51 de ani, și fiul său Brodie, de 11 ani, aflați în vacanță la Nisa, după un sejur în Spania.

Printre decedați figurează și o elvețiană, a indicat Ministerul de Externe de la Berna. Potrivit paginii de Facebook a diplomației de la Moscova, o cetățeană rusă și-a pierdut viața în atentat, în timp ce Ministerul de Externe de la Erevan a anunțat decesul unei cetățene armene. În atacul de la Nisa a fost ucis și un cetățean ucrainean, iar un altul a fost rănit, a anunțat pe Twitter ministrul de externe.

Imagini dramatice! "Plaja avioanelor" şi-a luat tributul. O femeie a murit după ce a fost răpusă de o aeronavă... Franţa marchează Ziua Naţională, comemorând un an de la atacul din Nisa. Donald Trump, invitat de onoare, la Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x