Antena Căutare

VIDEO! Clima extrema in SUA: Iarna in sud-vest, vara in centru

Una rece, una calda. Asta le-a adus primavara americanilor. In nordul Californiei si in Arizona inca ninge, iar in centrul statelor unite termometrele arata temperaturi potrivite mai degraba pentru miezul verii.

Ninsoare abundenta si viscol. Imaginile nu sunt reluate din arhiva ultimelor luni, ci au fost inregistrate chiar ieri in statul american Arizona. Stratul de zapada avea deja 20 - 25 de centimetri, dar meteorologii se asteptau sa ajunga si la 90 de centimetri in unele zone.

Iar vantul a suflat atat de tare incat autoritatile au inchis o bucata de autostrada de aproape 300 de kilometri. Stratul de zapada este si mai gros in nordul Californiei, unde ninsoarea nu mai conteneste. Localnicii si turistii nu se plang, dimpotriva, au profitat de aceasta ocazie si au incaltat din nou claparii.

Tot in California, dar mai la sud, capriciile vremii au avut urmari ceva mai grave. O alunecare de teren a blocat, timp de cateva ore, o sosea. Localnicii se tem ca pamantul o va lua din nou la vale si vor ramane fara case. Oamenii nu pot decat sa spere ca nu va mai ploua.

In acest timp, locuitorii din centrul statelor unite se bucurau de temperaturi estivale. La Minneapolis, mercurul a urcat pana la 25 de grade, un record absolut pentru aceasta perioada a anului. Precedentul record, de aproape 22 de grade, fusese inregistrat in 1921.



Foto:EPA/Intact Images

VIDEO! De cand a izbucnit criza cazinourile din Italia au devenit neincapatoare... VIDEO! Cutremur de 7,6 grade in Mexic: Mai multe orase, evacuate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x