Antena Căutare

VIDEO! Germanii transforma buncarele naziste in locuinte si le scot la vanzare

O noua victorie pentru simtul practic german. Cativa intreprinzatori au gasit o modalitate de a face bani de pe urma adaposturilor antiaeriene mostenite de la regimul nazist. Transforma buncarele in locuinte sau birouri si le vand.

Pentru un muzician amator, buncarul e locul ideal pentru repetitii. E solid si bine izolat fonic. Si arata chiar bine, dupa ce a fost reconditionat de arhitecti.

Arhitectul Rainer Mielke nu doar reamenajeaza fostele adaposturi antiaeriene. El chiar traieste intr-unul dintre ele. Apartamentul lui e amenajat pe o cazemata in care vecinii sai mai batrani isi amintesc ca se ascundeau de bombe, in al doilea razboi mondial.

Arhitectul s-a rugat sase ani de autoritati sa ii vanda adapostul. Acestea considerau ca doar un traznit poate dori sa locuiasca acolo. Acum lucrurile s-au schimbat: statul chiar se straduieste sa vanda adaposturile cu care oricum n-are ce face.

Vanzarea adaposturilor a adus insa si critici, deoarece multe au fost construite prin munca fortata. Dar la fel s-au realizat, sub regimul nazist, cai ferate sau autostrazi, folosite si acum, fara probleme de constiinta. Iar un istoric amenajeaza in prezent un muzeu dedicat victimelor nazismului intr-unul din cele mai mari adaposturi, lung de peste 400 de metri si inalt de 33.


VIDEO! Nava Costa Concordia a devenit tinta hotilor... Comunistii din Rep. Moldova: Presedintele Nicolae Timofti, ales prin frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x