Antena Căutare

VIDEO! Ultimul duel: Nicolas Sarkozy vs. Francois Hollande

Nicolas Sarkozy si Francois Hollande, cei doi adversari in turul doi al alegerilor prezidentiale din Franta, s-au contrat violent, miercuri seara, in cadrul primei si ultimei confruntari televizate "tete-a-tete" organizate inaintea votului de duminica. Presa franceza a comentat ca, aparent, confruntarea, nu ar fi acordat niciunuia un avantaj decisiv, desi Sarkozy a punctat cu talentul sau orator, potrivit Le Monde.

Intr-un decor sobru, cei doi oameni politici, imbracati in costume negre si cu cate o cravata tot neagra, au inceput cu dezbaterea cu tema unitatii."Vreau sa fiu presedintele unitatii. Francezii s-au opus unul contra altuia, divizat, vreau sa-i reunesc. Acesta este directia schimbarii pe care o propun", a declarat Hollande, mai ofensiv decat era asteptat. Sarkozy i-a raspuns insa, apreciind ca adversarul sau nu poate sa-i uneasca pe francezi, deoarece a permis apropiatilor sa il atace, si comparand o serie de mitinguri ale lui Hollande cu cele ale Germaniei naziste. De asemenea, Sarkozy si-a acuzat adversarul ca "mimeaza" stilul de oratorie al lui Francois Mitterrand, presedintele socialist ales in 1981. Iar Hollande i-a repplicat ca "aveti o prezidentie partiala, partizana".

Apoi, discutiile dintre presedintele-candidat si adversarul sau s-au purtat pe mai multe teme, precum economie, imigratie si energie nucleara. Iar acuzatiile de minciuna si calomnie au fost aruncate atat de o parte, cat si de cealalta a mesei.

"Mintiti", a exclamat, de exemplu, Sarkozy, atunci cand Hollande a sustinut ca actualul presedinte a dus o politica care i-a favorizat pe cei bogati.

"Este, evident, un laitmotiv care pare a fi o obisnuinta in vorbele dumneavoastra", i-a raspuns Hollande, dupa care Sarkozy a prezentat cazul Dominique Strauss-Kahn, fostul dierctor al FMI acuzat in mai multe dosare.

"Nu ascult de un partid politic care a dorit sa se adune in spatele lui Dominique Strauss-Kahn cu entuziasm", a punctat presedintele. Evitand subiectul, Hollande a criticat bilantul adversarului sau, spunand ca "somajul a crescut, competivitatea s-a degradat si Germania se descurca mai bine decat noi".

Toate sondajele il indica drept invingator al turului doi al prezidentialelor din Franta pe Hollande, cu aproximativ 54% din intentiile de vot. Sarkozy a reusit insa sa reduca putin din diferenta in ultimele zile, ecartul dintre cei doi fiind de circa doua, trei procente.

Foto: Intactimages / EPA

Republicanul Newt Gingrich a iesit din cursa pentru Casa Alba... Atentate cu bomba in Daghestan: Cel putin 15 morti si peste 100 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x