Antena Căutare

VIDEO! Uraganul Earl ameninta coasta de est a Statelor Unite

Americanii de pe coasta de est se pregatesc sa infrunte uraganul Earl, care ar putea ajunge asta seara, in apropierea litoralului american. Pana acum, uraganul a provocat distrugeri importante pe mai multe insule din Marea Caraibelor, dar, din fericire, nu a facut victime.

Chiar daca a trecut pe la mare distanta de insule, uraganul Earl si-a facut simtita prezenta prin valuri uriase, ploi torentiale si rafale de vant care au atins chiar si 215 kilometri pe ora. In Puerto Rico, aproape 190.000 de oameni au ramas fara curent electric iar 60.000 - fara apa potabila.

Furtuna a fost si mai necrutatoare pentru zeci de familii sarace din Republica Dominicana. Acestea au fost evacuate temporar in adaposturi sigure, dar, la intoarcere, si-au gasit casele partial distruse.

Navele de croaziera s-au adapostit in porturi, iar numeroase curse aeriene au fost anulate. Earl se indreapta acum spre nord-vest si ar putea aduce, in urmatoarele zile, ploi si vant puternic pe aproape toata coasta de est a Statelor Unite. Meteorologii avertizeaza ca litoralul atlantic nu a mai infruntat o asemenea furtuna de la uraganul Bob, din 1991.

Autoritatile federale au distribuit, in statele amenintate, rezerve de apa, hrana, paturi si generatoare electrice. Cateva insule din Carolina de Nord vor fi evacuate chiar de astazi.


VIDEO! Cruzime fara margini! Catelusi ucisi fara mila!... Barack Obama a anuntat oficial ca operatiunea "Libertate pentru Irak" s-a incheiat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x