Căutare Live

Washingtonul îndeamnă Teheranul să elibereze deţinuţii americani în faţa ameninţării epidemiei noului coronavirus

Statele Unite au îndemnat Iranul să ”elibereze imediat” toţi cetăţenii americani ”deţinuţi nedrept” de Teheran, în faţa ameninţării coronaviruslui, relatează AFP.

”Informaţii potrivit cărora covid-19 s-a răspândit în închisorile iraniene sunt foarte tulburătoare şi cer o eliberare imediată şi totală a tuturor cetăţenilor americani”, a îndemnat marţi într-un comunicat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.

Pompeo a invocat ”motive umanitare” şi o recentă eliberare provizorie a aproximativ 70.000 de deţinuţi de către Teheran.

”Menţinerea lor în detenţie în condiţiii care se deteriorează neîncetat este contrară demnităţii umane celei mai elementare”, consideră secretarul de Stat american.

”Statele Unite vor considera regimul iranian direct responsabil de orice deces al vreunui american”, a subliniat el, ameninând cu represalii ”decisive”.

Mike Pompeo a îndemnat totodată toate ţările care intenţionează să ofere ajutor umanitar Iranului din cauza epidemiei noului coronavirus ”să reclame un gest umanitar reciproc din partea regimului” şi anume eliberarea cetăţenilor ”deţinuţi injust”.

Washingtonul şi Teheranul nu întreţin relaţii diplomatice şi se află la cuţite.

În pofida unei ”campanii de presiune maximă” prin lovituri de sancţiuni drastice impuse de administraţia lui Donald Trump Republicii islamice, cele două ţări inamice au procedat în decembrie la un schimb de deţinuţi.

Un american încarcerat în Iran timp de peste trei ani, Xiyue Wang, şi un iranian deţinut în Statele Unite din 2019, Massoud Soleimani, au fost eliberaţi.

Sursa : news.ro

Nelu Tătaru: Au fost extinse zonele roşii la nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, iar zonele galbene la restul localit... Polonia - Şcolile, creşele, teatrele, cinematografele, închise timp de 15 zile...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri