Antena Căutare

WikiLeaks: Rusia a dat Israelului codurile de acces la rachetele iraniene Tor-M1

Potrivit unor e-mailuri ale agentiei americane Stratfor si publicate de WikiLeaks, Rusia a furnizat Israelului codurile de acces ale sistemului iranian de aparare antiaeriana Tor-M1, in schimbul celor ale dronelor vandute de Israel Georgiei.

Schimbul de coduri a fost subiectul un e-mail scris de un angajat al Statfor in februarie 2009 si care era citata o "sursa mexicana".

"M-am interesat tot mai mult despre UAV (avioanele fara pilot) israeliene compromise. Ceea ce mi-a explicat el este ca Israelul si Rusia au facut un schimb - Israelul i-a oferit Rusiei mijloacele de accesare a codului pentru aceste UAV specifice; in schimb, Rusia a oferit Israelului codurile pentru sistemul iranian Tor-M1", se arata in mesajul dat publicitatii de WikiLeaks.

Sistemul iranian Tor-M1 este format din dispozitive cu rachete sol-aer. Acesta poate depista si urmari pana la 48 de tinte in aer si poate opera intr-un "mediu aerian bruiat", potrivit site-ului Defense Update. Iranul a cumparat 29 de sisteme din Rusia in 2005.

Foto: en.wikipedia.org

Romania a renuntat la blocarea candidaturii Serbiei la UE... Rusia cere Ucrainei extradarea unui suspect in cazul atentatului la adresa lui Putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x