Primii care au stins lumina au fost australienii, la ora 20.30, la fel cum au facut si in urma cu sapte ani, cand au dat startul acestui proiect. Niciunul dintre initiatori nu indraznea atunci sa spere ca Ora Pamantului va fi respectata in toate colturile pamantului, dar exact asta se intampla acum.
Japonezii s-au adunat in jurul unui ou gigant, luminat cu ajutorul unor biciclisti. In China, ecologistii n-au pedalat, dar au lasat in bezna multe cladiri. Fac asta de cinci ani.
In bezna a ramas aseara si Turnul Taipei 101 din Taiwan, prima cladire care a depasit pragul de 500 de metri inaltime.
Oficialii englezi au stins becurile in Big Ben, Palatul Buckingham si Turnul Londrei, iar britanicii de rand, acasa. Anul trecut, sapte milioane au facut asta. Anul acesta numarul lor a fost si mai mare.
Earth Hour 2013 a inregistrat o premiera in Rusia. Pentru prima oara in istorie, Palatul Kremlin a ramas in bezna, spre bucuria a sute de mii de rusi. Cosmonautul rus Roman Romanenko si-a indemnat conationalii sa participe la eveniment printr-un material filmat chiar de la bordul Statiei Spatiale Internationale.
Tunisia a fost luminata de zeci de mii de lampioane rosii. Iar pe strazile din Filipine au avut loc spectacole cu teme traditionale.
Organizat de catre fundatia World Wide Fund, Earth Hour a avut loc pentru prima oara in urma cu sapte ani, in Sydney. Anul acesta, 152 de tari au stins lumina.
Pentru prima oara in istorie, doi Papi fata in fata: Papa Francisc si Benedict al XVI-lea au avut o intalnire privata... Peste zece mii de persoane au participat la Festivalul Tatuajelor din Thailanda ...