Imagini revoltătoare într-o școală din România! Cornurile pentru copii din programul ,,Lapte și Corn" sunt aruncate pe jos înainte de a fi împărțite în clase. Medicii avertizează ,,E risc de îmbolnăvire!”
Imaginea în care cornurile dintr-o școală din comuna Cuca, județul Galați au fost aruncate pe jos, pe un hol de trecere, au creat revoltă și indignare în rândul părinților și al autorităților române. Cine este vinovat, să plătească!
Autorităţile din Galaţi au început o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu mai multe cornuri destinate elevilor, depozitate pe pardoseala şcolii. Din primele cercetări a reieşit că şoferul firmei care distribuie cornuri s-a grăbit şi a găsit uşa şcolii închisă spune Mediafax.
Reprezentanții Consiliului local care au semnat contractul cu programul Lapte-Corn, au solicitat explicaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.
În urma publicării imaginii care arată clar condițiile insalubre în care cornurile copiilor sunt depozitate, s-a cerut și părerea unui medic care poate explica ce pericole poate avea asemenea condiții pentru sănătatea copiilor noștri.
,,Da, teoretic, alimentele sunt protejate de folie. Însă ambalajul se poate contamina uşor cu microbii de pe podea, iar când copiii vor desface folia, microbii vor ajunge pe mâinile lor. E risc de îmbolnăvire! O astfel de manieră de depozitare a alimentelor mi se pare iresponsabilă şi revoltătoare”, ne-a spus medicul Aurelia Popa. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă cu privire la situaţia respectivă, iar prima concluzie a fost că situaţia surprinsă în fotografie este singulară şi este rodul unei conjuncturi."
Conducerea Inspectoratului Scolar susține că această situație este singulară și a fost cauzată de o conjunctură. Oare să fie singura conjunctură în care copiii noștri sunt puși în pericol de către persoane iresponsabile și situații de conjunctură?
Trasă la răspundere, directoarea școlii susține că nu se afla în școală în ziua de joi când s-a petrecut incidentul. Deși era în timpul programului de lucru, aceasta afirmă că ,,dăduse o fugă'' la un târg care se organizează în fiecare joi în localitate.
Conducerea Consiliului Judeţului (instituţie care gestionează programul „cornul şi laptele”) a demarat o anchetă pentru a afla în ce măsură contractul de furnizare a fost respectat şi în ce măsură este vinovat de situaţia creată personalul şcolii din Cuca, spune Adevărul.