Antena Căutare

A renuntat la viata din Canada si la postul de director pentru a trai la tara, in Romania

Nu poti cumpara linistea cu toti banii din lume! E concluzia la care a ajuns o romanca, dupa ce a cunoscut succesul peste Ocean. Femeia si-a vandut casa din Ottawa, Canada, a demisionat din functia de conducere pe care o avea intr-o multinationala si s-a mutat intr-un sat uitat de lume, pe malul Nerei, in Caras Severin, fara pretentii, fara curent electric, intr-o casuta ecologica. Iar acum ii ajuta si pe altii sa descopere ca e simplu sa te reinventezi.

La Sasca, in Caras Severin, unde rar calca picior de om, isi traieste povestea Ileana Mavrodin. Acum cativa ani era arhitect de succes, cu o cariera stralucita in Canada. Astazi, isi coace mancarea in cuptorul de lut si isi petrece serile la lumina lumanarii.

"Am venit din Canada intr-un concediu. Ma simteam foarte obosita, aveam un job pe calculator, toata ziua lucram pe calculator. Si seara stateam sa lucrez", spune Ileana.

Extenuata de viata agitata din Ottawa, pe care o traia de 12 ani, Ileana a venit in Timisoara, la o prietena.

"Revelatia a fost pe malul raului. Stateam cu picioarele in apa si deodata toate problemele societatii de consum din Canada, toate deadline-urile mi s-au parut foarte departe si lipsite de importanta".

Asta se intampla in 2004. Citise cartea unui autor american in care se vorbea de casele de cob, un amestec ecologic de pamant lutos, apa, paie si nisip care se framanta ca un aluat.

"M-am apucat de casuta si am renuntat la biletul de intoarcere in Canada", povesteste femeia.

A vandut tot acolo si a trecut la treaba. Si-a proiectat si si-a modelat singura casa. Doi ani mai tarziu se muta la tara, in caminul de 18 metri patrati. Intr-o singura camera, fara colturi, s-a gasit spatiu pentru o bucatarie, camera de zi si dormitor. Totul, incalzit pe timp de iarna intr-un mod special.

In casa ecologica de marimea unei garsoniere confort II, telefonul mobil, necesar pentru urgente, se incarca de la o baterie solara. Doar internetul functioneaza non stop, pentru ca Ileana nu vrea sa se izoleze complet de lumea reala.

In fiecare vara, zeci de oameni care vor sa traiasca la fel ca ea invata cum sa-si construiasca singuri casa unde sa-si traiasca propriul vis, departe de civilizatie.

De mai bine de opt ani, Ileana schimba destine. Dar visul ei nu se sfarseste aici. Acum lucreaza la o casa mai mare, pentru copiii si nepotii ramasi in Canada.

Rupt din filme! Un american si-a construit o casa zburatoare... Regele Simeon al Bulgariei, sarbatorit la Palatul Elisabeta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x