Antena Căutare

A studiat la Oxford, dar a ales sa traiasca in salbaticie. Cum arata viata departe de civilizatie

A absolvit Oxford-ul, a avut o slujba de succes, si-a intemeiat o familie, dar tot nu se simtea fericita. Asa ca a renuntat la toate si si-a ridicat o cocioaba in mijlocul unei paduri, unde traieste la fel ca stramosii nostri - in urma cu mai bine de un mileniu. Este povestea unei britanice care de 13 ani a intors spatele civilizatiei.

Emma Orbach are 58 de ani si de mai bine de un deceniu locuieste intr-o cocioaba, in care si-a adus doar hainele si cateva oale de lut: „Locuiesc aici in aceasta coliba de 13 ani. Este casa mea ideala, pe care am construit-o singura si care m-a costat 700 de lire”, Iar casa ei este facuta din lemn, balegar si paie. Dar nu se plange: „Imi place ca atunci cand trebuie sa repar ceva doar merg si adun balegar, un pic de noroi si gata”.

Femeia a studiat limba chineza la Universitatea din Oxford. Dupa absolvire s-a casatorit cu un istoric si au avut impreuna doi copii. "La inceput am locuit cu familia mea, dar am simtit nevoia sa ma mut si sa duc un trai mai simplu. Am ales sa traiesc fara niciun pic de electricitate", povesteste ea.

Cand este vizitata de copiii sai, dar si de turisti, Emma le interzice acestora sa-si aduca telefoanele mobile sau laptopurile. Unul dintre exemplele pe care le ofera oamenilor, care ii trec pragul, este acela ca poti sa-ti procuri singur mancarea, fara sa mergi la piata sau in supermarket.

In jurul casei, Emma creste trei capre, sapte gaini si doi cai, pe care ii foloseste la transport. Si este convinsa ca povestea ei ii va face pe altii sa traiasca simplu, in inima naturii: „Daca traim simplu, cu ceea ce natura ne ofera gratuit, putem avea parte de multa fericire si pace”.

O poveste de viata frumoasa, nu-i asa?

foto: Daily Mail

Speed Dating: Cum decurge o "intalnire-fulger" in Romania... HOROSCOP: Ce iti rezerva astrele in anul 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x