Antena Căutare

A fost inventată aplicația mobilă ce poate detecta anemia! Nu mai este necesară recoltarea sângelui

Un student a inventat o aplicație mobilă prin care utilizatorii acesteia pot afla dacă suferă de anemie, fără să fie necesar să își recolteze sânge.

Un student a inventat o aplicație mobilă prin care utilizatorii acesteia pot afla dacă suferă de anemie, fără să fie necesar să își recolteze sânge.

Dezvoltată de un student de la Universitatea Emory din statul american Georgia, aplicația mobilă scanează fotografii ale unghiilor pentru a da diagnosticul.

Anemia apare de obicei atunci când există un deficit de fier în organism – un element-cheie pentru producerea de celule roșii.

Deși problema poate fi rezolvată de multe ori cu suplimente de fier, în unele cazuri sunt necesare transfuzii de sânge ori intervenții chirurgicale. În alte cazuri, anemia poate fi deosebit de gravă.

Articolul continuă după reclamă

Într-o astfel de situație este și studentul care a inventat aplicația - Rob Mannino, student la bioinginerie medicală. El suferă de beta-talasemie, o boală ereditară ce afectează producția de hemoglobină - molecula din compoziția celulelor roșii ale sângelui, care are rolul de a transporta oxigenul către organe.

„Tratamentul meu înseamnă transfuzii lunare”, a explicat Mannino, precizând că aceste transfuzii bogate în hemoglobină îi pot introduce prea mult fier în sânge și îi poate afecta ficatul și inima ori poate genera dezechilibre hormonale.

Prin urmare, Mannino trebuie să își monitorizeze în mod regulat nivelul de hemoglobină din sânge, ca să ajungă să facă transfuzii doar atunci când este absolut necesar.

Astfel, Mannino a devenit un „cobai” pentru studiul ce a dus la dezvoltarea aplicației. El a lucrat la cercetare alături de un expert de la aceeași universitate, doctorul Wilbur Lam.

Stundetul și-a fotografiat unghiile în timp ce nivelurile sale de hemoglobină au variat.

Culoarea țesutului de sub unghii este relevantă deoarece nu este influențată de melanină. Aceasta variază în funcție de compoziția sângelui, mai degrabp decât în funcție de nuanța pielii ori bronz.

Apoi, Lam, Mannino și o echipă de cercetători au extins studiul pe alți 337 de oameni. Ei le-au fotografiat unghiile acestor oameni și le-au recoltat și sânge.

Testată pe câteva persoane, aplicația a avut aceeași acuratețe ca testele de sânge făcute în spitale. Lam susține că aplicația devine tot mai performantă cu fiecare nou pacient care o utilizează.

Ghidul cumpărătorului de cadouri X: eleganța luminilor de Crăciun surprinse în lumânările decorative de designer - darur... O pensiune din Maramureş a primit premiul pentru excelenţă la nivel naţional. Ce are atât de ieşit din comun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x