Antena Căutare

Atenție ce cumpărați copiilor! Figurine de ciocolată cu posibile bucăți de metal, retrase din hipermarketuri. Unde se găseau

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketuri, după ce există suspiciunea că posibile fragmente de metal ar putea fi în ele. Clienții care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți să le returneze la punctele de vânzare pentru a primi în schimb o rambursare sau un schimb.

Atenție ce cumpărați copiilor! Figurine de ciocolată cu posibile bucăți de metal, retrase din hipermarketuri.

Profimedia/Shutterstock

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt rugate să nu le consume și să le returneze la magazin până în data de 10 februarie, în baza bonului fiscal.

ANSVSA a anunțat retragerea de la comercializare și de la clienți a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte

ANSVSA a anunțat retragerea de la comercializare și de la clienți a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte, din cauza unei posibile contaminații cu anumite corpuri străine de natură metalică, potrivit News.ro.

Alerta alimentară este o notificare emisă de autoritățile competente pentru a informa publicul despre un pericol potențial pentru sănătatea umană legat de un anumit produs alimentar sau băutură. Acest pericol poate fi cauzat de contaminarea cu substanțe periculoase, cum ar fi pesticide, metale grele sau microorganisme patogene.

Citește și: Un obiect metalic a fost găsit într-un tort de la Ikea. ANSVSA a anunțat că retrage produsul de la comercializare

Alerta alimentară poate include recomandări privind măsurile de precauție care trebuie luate pentru a evita expunerea la acest pericol, precum și informații despre cum se poate returna sau schimba produsul afectat. Este important ca publicul să fie informat și să țină cont de aceste alertă pentru a se proteja de efectele negative asupra sănătății.

Un celebru lanț de supermarketuri a retras în luna noiembrie 2022 din magazine două sortimente de iaurt care ar putea fi contaminate cu plastic

Un celebru lanț de supermarketuri retrage de la vânzare două sortimente de iaurt, din cauza suspiciunii că produsele ar fi contaminate cu mase plastice. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a alertat consumatorii în acest sens. Dacă au cumpărat aceste produse, consumatorii le pot duce la magazin și să primească banii înapoi, fără să prezinte bonul fiscal.

Potrivit unui anunţ al ANSVSA, Lidl retrage de la comerizalizare două sortimente de iaurt. Primul sortiment este Pilos Iaurt natur 3.5% grasime, 1 kg, Nr. Lot: 10B42B5-10; 10B429N-10 Termen de valabilitate: 15.12.2022. ”Suspiciune de contaminare cu corp strain – masa plastică de 0.2 – 0.5 mm”, se arată în anunţ, potrivit news.ro.

Un tip de napolitane infestat cu Salmonella a fost retras din supermarket. ANSVSA: „Poate provoca afecțiuni grave”

Napolitanele cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure a fost retras din toate magazinele LIDL din țară, potrivit monitorulcj.ro. Acestea erau infestate cu Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, a transmis ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, acest tip de napolitane a fost scos din toate magazinele Lidl din țară.

Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează, de obicei, între 4 și 7 zile, deși ar putea să treacă chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea.

Citește și: Alertă alimentară! Spanac contaminat cu Hepatita A, retras din 10 județe. Morcovi baby cu reziduuri de pesticid

Gemenele care împart același bărbat au anunțat că vor să rămână însărcinate în același timp! Ce au ajuns să facă... Ce se întâmplă cu corpul nostru dacă nu ne spălăm. Dermatologul care nu și-a mai făcut baie de 5 ani a spus totul...
Cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor: sfaturi simple de gătit
Află cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor, mai ales dacă vrei să schimbi...
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023. Racii vor primi o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023 spune că nativii in zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x