Antena Căutare

Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă

Autorităţile de reglementare din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând surse familiare cu problema, transmite Reuters.

Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă
Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă | Shutterstock

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a analizat datele pentru a autoriza o a doua doză de rapel a vaccinurilor cu ARN mesager de la Pfizer şi partenera său germană BioNTech şi vaccinurilor de la Moderna.

Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă

FDA nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Agenţia a redus luna trecută intervalul până la administrarea unei doze de rapel de vaccinuri pentru Covid-19 de la Pfizer şi BioNTech, precum şi de la Moderna, în încercarea de a oferi mai rapid o protecţie mai bună împotriva variantei Omicron.

Citește și: Nevaccinații pot intra în supermarketurile din mall. Ce condiții trebuie să îndeplinească magazinele alimentare

Planificarea este încă în faze incipiente, iar autorizarea va depinde de determinările dacă al doilea rapel ar trebui autorizat pentru toţi adulţii sau anumite grupuri de vârstă şi dacă ar trebui să vizeze varianta Omicron sau să fie formulat diferit, se arată în articolul publicat de WSJ.

Acesta a adăugat că nu a fost luată o decizie definitivă şi că ar putea fi necesar ca repelurile să fie disponibile mai devreme, pentru eventualitatea că apare o nouă variantă.

Statele Unite au raportat vineri 2.323 de decese cauzate de Covid-19, ridicând numărul total la 936.523.

Citește și: Şeful Pfizer spune că un vaccin pe an este soluţia ideală şi că lumea va reveni la o viaţă aproape normală în câteva luni

Vaccinul Pfizer împotriva Covid pentru copii cu vârsta sub 5 ani ar putea fi disponibil până la sfârşitul lui februarie

Pfizer şi partenerul său BioNTech vor depune la Agenţia americană a medicamentului (FDA), marţi, o cerere de autorizare rapidă pentru serul destinat copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani. Ar fi primul vaccin disponibil pentru această grupă de vârstă. Copiii mai mari deja pot fi imunizaţi cu Pfizer.

FDA a îndemnat cele două companii partenere să depună solicitări de autorizare pentru ca autorităţile americane să evalueze acest vaccin din două doze, potrivit unor experţi care au vorbit sub anonimat deoarece nu erau autorizaţi să vorbească în public.

Companiile au testat în ultimele luni o a treia doză, după rezultate dezamăgitoare pentru regimul cu două injecţii care arată că, deşi vaccinul este sigur, două doze nu au oferit un răspuns imunitar suficient de puternic la toate grupele de vârstă. Dar datele despre o a treia doză nu vor fi disponibile cel puţin până la sfârşitul lunii martie. Odată ce aceste informaţii vor fi transmise, autorităţile de reglementare urmează să autorizeze a treia doză de vaccin pediatric.

Un oficial al administraţiei Biden a afirmat că există consens între oficialii din sănătate „în a urgenta autorizarea” referitoare la planul Pfizer-BioNTech, potrivit news.ro.

Vinerea trecută, Pfizer a prezentat noi date autorităţilor sanitare despre vaccinul pentru cei mici, la discuţii participând şi Anthony Fauci, consilier la Casa Albă şi expert pe probleme infecţioase, dar şi alţi experţi.

Consilierii externi ai FDA ar putea să se întâlnească la jumătatea lunii februarie pentru a discuta despre aplicarea în două doze a vaccinului.

În decembrie, Pfizer şi BioNTech au anunţat că două doze de vaccin la copiii de 2, 3 şi 4 ani nu au declanşat un răspuns imun comparabil cu ceea ce a fost generat la adolescenţi şi adulţi. Dar regimul cu două injecţii a creat un răspuns imunitar protector la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Wendy a slăbit spectaculos după ce un desen făcut de fiul ei a ambiționat-o să facă o schimbare. Cum arată acum... Ce a putut să găsească un bărbat în cutia cu jucării a copiilor. A apelat imediat la autorități...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x