Antena Căutare

Bubuitura care a zguduit orașul Iași nu are explicație. O posibilă cauză a fost postată pe Facebook

O bubuitură puternică s-a auzit, marți, 9 iulie, în orașul Iași dar și în localitățile din jurul acestuia. Niciun oficial al orașului nu a putut să explice sursa zgomotului, iar ieșenii au căutat răspunsul pe site-urile de socializare.

O bubuitură puternică s-a auzit, marți, 9 iulie, în orașul Iași dar și în localitățile din jurul acestuia. Niciun oficial al orașului nu a putut să explice sursa zgomotului, iar ieșenii au căutat răspunsul pe site-urile de socializare.

Potrivit postărilor de pe Facebook, bubuitura puternică a fost înregistrată în jurul orei 14:10. Zgomotul a fost urmat imediat de către o undă de șoc care a cutremurat ferestrele apartamentelor din mai multe cartiere din oraș.

Fenomenul nu a putut fi explicat de niciun oficial al orașului, Inspectoratul de Poliție Iași a precizat că nu a primit nicio sesizare care să indice un eveniment grav.

Cu toate acestea, o explicație a fost oferită de către profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta a interpretat informaţiile colectate de echipamentul instalat în turnul ceasului din Palatul Culturii, menit să măsoare sunetul şi vibraţiile mecanice produse de fenomenele naturale sau antropice.

Din calcule reiese că sursa este în partea de Nord-Est a Iaşului, pe direcţia Iaşi-Bălţi. S-a propagat dinspre Nord-Est spre Sud-Vest. Posibil să fie ceva mai sus de Iaşi, în Republica Moldova, cam la 30 de kilometri distanţă. Undă de şoc a ajuns în zona de Sud-Vest a Iaşului după aproximativ 3 minute după ce a trecut de Iaşi, adică pe la ora 14.11. În Iaşi s-a simţit la ora 14.08. Sunt date foarte foarte preliminare. De remarcat că şi aeroportul Iaşi este exact pe această direcţie. Dar poate este doar o coincidenţă”, a scris Silviu Gurlui pe contul personal de Facebook.

„În mod cumva surprinzător, cu 3 ani în urmă, pe la aceiaşi ora, acelaşi sunet (nu pot confirma dacă de acelaşi calibru) de asemenea a rămas un mister. Nu mă hazardez cu ipoteze. La un asemenea impact e nevoie însă de o energie cinetică imensă care nu poate fi lansată de o persoană privată. Poate fi un fenomen natural de mare calibru sau un exerciţiu militar neconfirmat din varii motive”, a precizat Silviu Gurlui.

Un șeic vrea să tracteze un iceberg pe o distanța de 8.800 de km. Soluția a venit după ce Emiratele Arabe vor rămâne făr... O Biblie veche de 1000 de ani a fost recuperată! Cartea Sfântă conține reprezentări ale chipului lui Iisus!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x